Jerkan skautirao Argentinu: Mi smo u psihološkoj prednosti

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Jerkan bio je zadužen za snimanje našeg idućeg suparnika na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, reprezentacije Argentine.

Jerkan je pratio Gaučose tijekom priprema, a snimao je i njihov ogled na otvaranju svjetskog prvenstva protiv Islanda koji je završio 1:1.

Ne mogu vam otkriti sve detalje, to moram sačuvati za izbornika Dalića. Očekivao sam protiv Islanda da će biti na nekom višem nivou, ali nisu ostvarili priželjkivani rezultat. Island je odigrao dosta dobro u defanzivi. Orijentirali su se na obranu i to su odradili na jedan vrhunski način, kazao je Jerkan u razgovoru za Hinu.

Jerkan je istaknuo kako je argentinski izbornik Jorge Sampaoli protiv Islanda iznenadio uvođenjem Lucasa Biglije pa je uz Javiera Mascherana imao dva defanzivna vezna igrača, dok je na klupi ostavio Gonzala Higuaina i Pabla Dybalu.

Imao je dva defanzivna vezna protiv suparnika koji se orijentirao na defanzivu. Tko zna što će smisliti za Hrvatsku jer on do sada nikada nije ponovio istih 11 igrača. Sklon je i promjenama u formacijama.

Jerkan se složio kako je hrvatska reprezentacija daleko kvalitetnija od Islanda i bit će opasnija i konkretnija u završnici, ali pitanje je može li se tako kvalitetno braniti kao Islanđani.

Mi smo u psihološkoj prednosti jer imamo tri boda, a Argentina samo jedan bod. Mi smo u startu u prednosti. Mi imamo igrače, ali i način igre kojim možemo odgovoriti na sve kombinacije.

Većina stručnjak se slaže kako Argentina previše ovisi o Messiju premda u svojim redovima ima niz vrhunski igrača.

Argentina nije samo Messi premda su u kvalifikacijama teško došli do plasmana na SP. Pobijedili su u zadnjem kolu i tako izborili Rusiju. U tim utakmicama se vidjelo da ovise o Messiju, ali ne smijemo zaboraviti da imaju igrače kao što su Aguero, Higuain, Dybala. Treba obratiti pažnju na cijelu momčad, a ne samo na Messija, poručio je Jerkan.

Izvor: hrt.hr; Foto: fah

Odgovori

Skip to content