Darovanjem čestica zemlje na Kamenu nastavlja se sanacija Karepovca

Na marginama današnjeg radnog sastanka gradonačelnika i načelnika s područja Splitsko-dalmatinske županije, zamjenik gradonačelnika Nino Vela i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o darovanju zemljišta na Kamenu za nastavak projekta sanacije odlagališta na Karepovcu.

Zamjenik Vela izrazio je zadovoljstvo činom kojim se sedam zemljišnih čestica daruje Gradu Splitu.„Ovo je naizgled mali ugovor, ali velik u pogledu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na području Karepovca koji je trenutačno odlagalište otpada u sanaciju. Nakon što se okonča sanacija, Karepovac će biti odlagalište koje će funkcionirati po europskim načelima. Zahvaljujem ministru Mariću što i ovim načinom pomaže u rješavanju problema grada Splita. Dakle, radi se o darovanju sedam zemljišnih čestica ukupne površine 2644 metra četvorna, a vrijednosti oko 100 tisuća kuna“, kazao je zamjenik gradonačelnika.

Ministar Marić poručio je kako Splitsko-dalmatinska županija ima najveći broj neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, te je današnji sastanak s gradonačelnicima i načelnicima bio izuzetno dobar. „Prepuštanjem državne imovine jedinicama lokalne uprave i samouprave izravno se podupire razvoj. Jedino oživljavanjem zapuštene državne imovine može se potaknuti ekonomska aktivnost i gospodarski rast“, izjavio je, među ostalim, ministar Marić. Župan Blaženko Boban rekao je da je cilj županije, gradova i općina upravo stavljanje u funkciju zapuštene državne imovine, kako zbog privredne, tako i zbog socijalne komponente. Današnja svečanost održana je u dvorani Županijske skupštine na Zenti gdje se na dnevnom redu našlo više tema među kojima i novi Zakon o državnoj imovini, nabavka školskih udžbenika u osnovnim školama te ovogodišnja protupožarna sezona.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content