Otvaranje izložbe Likovne udruge „Tilurium“

Povodom početka dvomjesečnog događanja „Ljeto u GKK“ u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu u četvrtak 5. srpnja u 20 sati bit će upriličeno otvaranje izložbe Likovne udruge „Tilurium“.

Na izložbi, koja će biti otvorena do 10. kolovoza, predstavit će se 15 umjetnika, članova Likovne udruge Tilurium s 35 radova raznih slikarskih tehnika i motiva, većinom pejzažima, zavičajnim te sakralnim motivima.

Likovna udruga „Tilurium“ ove godine slavi jubilarni 25. rođendan. Konstantno broji 20-tak članova raznih profila zanimanja i starosnih skupina, koji se izražavaju u svim tehnikama: ulje, akril, akvarel, suhi pastel, olovka i različitim motivima. U udruzi djeluju i dva kipara: jedan se izražava u kamenu i drvetu, ponajviše izrađujući poprsja, dok drugi izrađuje replike dalmatinskih crkava, dok je nekoliko članova udruge sklono pjesničkom izričaju.

„Od osnutka Udruge, naši članovi sudjelovali su na brojnim izložbama, kao i na humanitarnim događanjima, a otvoreni smo za suradnju sa svima. I ove godine Udruga sudjeluje na 5. Međunarodnoj izložbi minijatura u Popovači gdje smo redoviti izlagači, a svake godine pod paskom Hrvatskog sabora kulture sudjelujemo na skupnim izložbama diljem Hrvatske, pa tako ove godine ove godine izlažemo i u Slavonskom Brodu“, ističe Ana Žuro, presjednica LU Tilurium Trilj.

Gradska knjižnica Kaštela

Odgovori

Skip to content