Dr. Marko Jukić: Bravo Predsjednice!

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je vatrena navijačica što je više puta pokazala na različitim sportskim priredbama pa i sada na svjetskom nogometnom prvenstvu. Bila je na tribinama u Nižnjem Novgorodu, bila je u publici pa su zločesti svašta komentirali i komentarisali. Iznenadila je nogometaše u svlačionici, došla je čestitati nogometašima i stručnom stožeru pa kritizerima opet nije bilo pravo. Pa dođe četvrtfinalna utakmica i predsjednica bude pozvana u svečanu ložu od strane domaćina (to je normalno). Mrziteljima opet nije bilo pravo, zamjeriše joj sportsko oblačenje, zamjeriše joj izražavanje osjećaja. Budući da se radi o športskom događaju svi ti prigovori su izraz mržnje i ništa više. Predsjednica ima pravo na izražavanje svojih domoljubnih osjećaja ako time nikoga ne vrijeđa, a nije nikoga vrijeđala. Naši su pobjedili, ali su mogli i izgubiti, to je šport!Treba znati pobjeđivati i treba znati gubiti. Sve je bilo unutar sportskog fer pleja i samo zločesti imaju zamjerke.

Orijunaši, jugonostalgičari i četnici ne mogu nikako prihvatiti činjenicu da je reprezentacija Hrvatske uspjela unatoč svastike, izazivanja nereda na stadionima, mnogobrojnih prijava mrzitelja Hrvatske, blaćenja reprezentacije i pojedinaca u domovini i izvan domovine. Oni mrze sve Hrvatsko pa tako i reprezentaciju, oni mrze Modrića i Lovrena, oni mrze Šukera, oni mrze hrvatske dresove, oni mrze domoljubnu pjesmu „Lijepa li si“. Evo teksta pjesme koju oni mrze:

Lijepa li si

Kad se sjetim suza krene

Zamirišu uspomene

Svake stope rodnog kraja

I narodnih običaja

 

Prepoznah ljepotu tvoju

Što probudi ljubav moju

Kad sam s tobom srce moje

Kuca jače, veliko je

 

O Zagoro, lijepa li si

Slavonijo, zlatna ti si

Herceg-Bosno, srce ponosno

Dalmacijo, more moje

Jedna duša a nas dvoje

Pozdrav Liko, Velebita diko

 

Kad Neretva moru krene

Ti se tada sjeti mene

Mojoj pjesmi budi tema

Za sve one kojih nema

 

Ajde, Istro i Zagorje

Podignimo sve tri boje

Zagrlimo se pred svima

Neka vide da nas ima

Lijepa li si

Što je ovoj pjesmi sporno, upitno?

Mržnja prema predsjednici je stara stvar, još od kandidature, i ta mržnja raste i ponavlja se svakodnevno na najgori mogući način na nekim portalima i u nekim novinama.

Odgovor mrziteljima je samo jedan: Neka pati kome smeta!

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, tako se kaže, ali…..

Nogomet nije sporedna stvar jer da jest ne bi se obavještajne službe Velike Britanije i Rusije nadmudrivale, ne bi se borile tko će dobiti organizaciju prvenstva. Tu se radi o novcu (stotinama milijuna eura), tu se radi o prestižu i normalno je da se vode ratovi tko će dobiti organizaciju. Rusi su nadmudrili Engleze i pokazali svoju snagu i umjeće te dobili organizaciju svjetskog prvenstva.

Hvala Vatreni!

U polufinalu smo svjetskog nogometnog prvenstva. Hvala VATRENI, hvala svima koji su pomogli, doprinijeli uspjehu. Sretni smo, ponosni smo da smo tako visoko i da smo pokazali svijetu gdje smo i tko smo.Hrvatska je mala zemlja s velikim srcem i sjajnim pojedincima na svim poljima (znanosti, športu, umjetnosti pa malo i u automobilskoj industriji) . Nismo sretni našom neokomunstičkom državnom administracijom koja nas koči u napretku ali to je druga priča.

Utakmicu smo mogli i izgubiti i opet bi preživjeli. Ali ovako je slađe, ponosni smo na naše športaše. U športu se pobjeđuje i gubi. Treba znati pobjeđivati ali treba znati i gubiti, treba čestita protivniku, treba biti dostojanstven i svoj i kada pobjeđuješ i kada gubiš.

Evo kako pišu mrzitelji hrvatske reprezentacije i mrzitelji hrvatske Predsjednice:

naslov glasi „Bitka u svečanoj loži“ to je samo idiot mogao napisati.Rusija je svjetska sila i njeni državnici su toga svjesni pa mogu gestama, izjavama to i pokazati, mogu se i našaliti na račun protivnika i sve je to normalno i ne radi se i nikakvoj bitci. Političari su isto ljudi, istina neki su ljudsko smeće, i oni također imaju osjećaje pa ih pokazuju više ili manje. Mnogo puta smo vidjeli da neki „veliki diplomati“ nisu znali suspregnuti emocije, svoj bijes i da su pokazali svoje pravo lice. Ako se namjerno ne vrijeđa protivnika onda je sve to dio športa. U diplomaciji smo mnogo puta čuli neprimjerene, podcjenjivačke i uvredljive izjave (nap. o kurvinim sinovima) i nitko se nije ispričao. Mrzitelji Hrvatske su tim izjavama bili oduševljeni jer su se uklapale u njihov mentalni sklop, jer su u tim „diplomatima“ vidjeli svoje saveznike u blaćenju Hrvata i rušenju Republike Hrvatske.

„Kolinda u transu! Ostala je samo u dresu i frenetično proslavila Vidin gol za vodstvo Hrvatske“. Kome to smeta? Smeta mrziteljima Hrvatske i mrziteljima Predsjednice! Oni bi više voljeli vidjeti burduša ili komunističke anemične potomke koji se smješkaju, koji ne pjevaju himnu, koji ne drže ruku na srcu kada se svira himna na važnim manifestacijama. Ništa anemični nisu naučili od velikih državnika (nažalost danas ima malo državnika).

Piše: „Jedan korisnik Twittera zaključio je kako je Medvedev sigurno zažalio što je službeno pozvao hrvatsku predsjednicu na ovu utakmicu“ Kaji pametni i sveznajući tviteraš!? Da je nije pozvao pokazao bi se kao neznalica, bilo bi to nediplomatsko ponašanje i na štetu (nematerijalnu) Rusije. Rusi imaju sjajnu diplomaciju i neki „gafovi“ im se ne mogu dogoditi. Ako se „gaf dogodi“ on je to poruka drugoj strani a ne radi se o pogrješci. Mrziteljima je jako žao što smo prošli u četvrtfinale, žao im je da Predsjednica prati reprezentaciju, da je u svečanoj loži i da pokazuje svoje domoljubne osjećaje.

Evo još naslova koji sve govore o njihovim autorima:

„Predsjednica energično slavila gol za vodstvo, Medvedev okrenuo glavu“ „ Kolinda divljala u loži: Pogledajte kako je Medvedev reagovao na njen provokativni ples pred njim“. „Premijer Rusije nije bio oduševljen ponašanjem predsednice Hrvatske posle gola Domagoja Vide“Što su mrzitelji htjeli reći, poručiti? Ništa! Htjeli su pokazati svoju patološku mržnju i ništa više.

Predsjednica je bila u društvu predsjednika Fife GiannijaInfantina i ruskog premijera Dmitryja Medvedeva. Kako se to komentatori nisu pitali zašto Fifi smeta donja majica Danijela Šubašića? Majicu s likom Hrvoja Ćustića naš heroj Suba nosi na svakoj utakmici, i nalazi se ispod dresa. Koga vrijeđa sjećanje na izgubljenog prijatelja, koga vrijeđa donja majica Danijela Šubašića? O Fifi bi se moglo štošta negativno ali činjenično napisati….

Idioti, novinari i drugi, svašta pišu. Tumače mimiku, pokret, tumače što je pjesnik htio reći a to obično nema veze s pjesnikom niti s njegovim djelom.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva doputovala je službeno, a trošak putovanja za cijelo izaslanstvo iznosit će oko 40 tisuća kuna, piše mrzitelj. Pisac nas nije izvijestio koliko nas koštaju Novosti koje vrijeđaju svakog domoljubnog Hrvata, koje šire mržnju i laži i to godinama s novcem hrvatskih građana!.

Predsjednica je lijepo kazala: „Kao što znate ja sam tu službeno, a na utakmici će biti predsjednik ruske Vlade gospodin Medvedev kojemu ću se pridružiti u VIP loži. Neće mi biti lako suzdržavati se u onim emotivnim trenucima za kojih vjerujem da će ih večeras biti puno. Neće biti lako jer će oni u publici večeras imati 12-og igrača i očekujem puno ruskih navijača koji će snažno navijati na ovom velikom stadionu. Vjerujem u veliku, lijepu i fer utakmicu i naravno vjerujem u našu pobjedu“.

Pobjedili smo pošteno, športski, i neka pati onaj kome smeta pobjeda hrvatske reprezentacije! Hvala VATRENIMA za radost kojom su nas podarili.

Hvala Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na domoljubnom ponašanju, na potpori športašima i na promociji Republike Hrvatske. Barem 80% građana Hrvatske slavi uspjeh hrvatske reperezentacije, a oni kojima to nije drago neka pate!

Dr. Marko Jukić; Foto: fah

Odgovori

Skip to content