Odgovor Macanu i svima onima koji obmanama i uvredama žele pokvariti jedan od najljepših događaja u Hrvatskoj posljednjih godina

Dva dana nakon povratka Vatrenih u Hrvatskoj se ne stišava euforija zbog spektakularnih uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Diljem Hrvatske Hrvati dočekuju Vatrene koji se vraćaju nakon ruske bajke u svoje sredine, obiteljima, prijateljima, susjedima. Nažalost, kako kod nas gotovo ništa ne može proći bez incidenata, tako su spektakularni doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića, a onda kasnije i u ostalim gradovima, pokušali pokvariti te djelomično uspjeli razni aktivisti, ljevičarski ekstremisti, nažalost, hajci malobrojnih, ali glasnih, marginalaca, pridružio se i posebni savjetnik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan.

Naime, tijekom dočeka Vatrenih na središnjem zagrebačkom trgu, a u samom finišu velebnog slavlja, hrvatski reprezentativci, predvođeni najboljim igračem svijeta Lukom Modrićem, poželjeli su poslušati nekoliko pjesama Marka Perkovića Thompsona, koji je osobno s njima došao busom do trga. Thompson je otpjevao jednu pjesmu, nakon toga Modrić je zamolio glazbenika za još jednu, naravno, Thompson je prihvatio, organizator nije. Iako su ugasili mikrofon Thompsonu, s igračima je otpjevao jedan dio pjesme “Geni kameni”.

Umjesto osude ovakvog cirkusa i ponižavanja samih igrača, Krešimir Macan je “kao privatna osoba” pojavljivanje hrvatskog branitelja Thompsona proglasio pokušajem ustaškog državnog udara. Ako ste očekivali da će premijer nakon takvih uvreda otkazati savjetniku prevarili ste se, ili bili naivni, skoro sasvim svejedno. Na najbolji način Macanu i sličnima odgovorili su svojim ponašanjem, svojim stavovima sami igrači uoči, za vrijeme u nakon dočeka.

Svako malo pojavi se neka snimka koja daje najbolji odgovor onima koji tvrde kako je samo ”dio igrača” bio za Thompsona, što čak i da je istina ne dokazuje ništa, naprotiv. Naime, tridesetak ljudi na istom mjestu ne mora voljeti iste stvari, ali kad žive kao momčad onda poštujući jedni druge djeluju. Možda je to teško nekima shvatiti, posebno ako se to ne želi shvatiti, no, tako stvari funkcioniraju unutar obitelji, pa i unutar jedne momčadi, posebno ako se radi o nacionalno reprezentaciji. Koliko su Vatreni bliski, koliko je čvrsto njihovo zajedništvo, te je uzaludno pokušati razjediniti najbolje pokazuju oni sami.

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Ivan Rakitić tako se s Thompsonom našao u srdačnom razgovoru na busu koji je vozio Vatrene od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića. Neki su čak i samo pojavljivanje Thompsona zajedno s igračima proglasili skandalom. Svaki dan, a bez da išta kažu, Vatreni daju najbolje moguće odgovore na napade.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content