Za Tehnološki park na Dračevcu interes iskazalo 15 poduzetnika

Na javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje prostora u budućem “Tehnološkom parku Split na Dračevcu“ kojeg je Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. raspisala od 8. lipnja do 6. srpnja, javilo se 15 poduzetnika kojima bi trebalo 24.425 metara četvornih, od čega je oko 3.050 kvadrata proizvodnog i 21.375 kvadrata uredskog prostora.

„Prema prikupljenim podacima na ovom iskazu interesa, na području „Tehnološkog parka Split na Dračevcu“ radilo bi 1470 zaposlenika, a zahvaljujući ovom projektu na području Splita otvorila bi se 404 nova radna mjesta koja bi strukturom bila takva da bi više od 94 posto činili zaposlenici više i visoke stručne spreme. Zaprimili smo i šest interesa za pravo građenja. Interes su većinom iskazale tvrtke iz Hrvatske, ali ima nekih i iz inozemstva koje imaju svoje podružnice u Hrvatskoj“ rekla je danas na konferenciji za novinare Antonija Eremut Erceg, direktorica Razvojne agencije Split. Dodala je i kako sve to obvezuje Grad i Razvojnu agenciju da se drže hodograma i rokova koji su, smatra Eremut Erceg, ambiciozni, ali ostvarivi.

Hodogram je predstavio savjetnik gradonačelnika Krešimir Budiša koji je rekao kako započinje ubrzana priprema ITU projekta Tehnološkog parka koji vrijedi 10 milijuna eura, zatim novi prometni centar vrijedan također 10 milijuna eura te ITS sustav Grada Splita – 3 milijuna eura. Detaljni plan uređenja Dračevca bit će u kolovozu na javnom uvidu, a u rujnu bi trebao doći i na usvajanje Gradskom vijeću. U listopadu je planirano ugovaranje izrade idejnog rješenja za centralnu zgradu i sve one za koje je iskazan interes. Budući da se centralna zgrada planira većinom financirati iz EU fondova, aplikacija i evaluacija projekta te ugovaranje kroz ITU mehanizam planirano je u prvom kvartalu 2019. Slijedi obvezujući javni poziv za iskaz interesa, izrada projekta i ishođenje dozvola, a gradnja bi trebala početi u trećem kvartalu 2019. Zgrade bi trebale biti useljive do kraja 2020.

Savjetnik Budiša također je dodao kako je Grad Split ostvario značajan iskorak u fazi pripreme ovog projekta: „Dobili smo jako dobre rezultate, gotovo jednu četvrtinu popunjenosti zone Tehnološkog parka i gotovo 1500 radnih mjesta. Zadovoljan sam odazivom poduzetnika i vjerujem da će ovo biti ogroman poticaj da nastavimo ovako i da projekt dovršimo do kraja 2020.“

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content