Prvu nagradu na večeri domoljubne poezije osvojila pjesma „Hrvatska A.D. 2014.-2018.“ Mateja Škarice

Na pjesničkoj manifestaciji domoljubne poezije pod nazivom „Rasplamsaj oluje u pjesmi i srcu“ održanoj u petak 3. kolovoza u mjestu Jesenice – starom selu Zeljovići kod Dugog rata, dodijeljene su ovogodišnje nagrade za najbolje pjesničke radove s temom domoljublja. Ovom prigodom na natječaj su pristigle 44 pjesme iz Hrvatske, BiH i drugih zemalja. U povjerenstvu za izbor pjesama bili su Doris Grgurin, Nikola Milanović i Kaja Pašalić.

Prvo mjesto osvojila je pjesma Mateja Škarice pod nazivom „Hrvatska A. D. 2014-2018.“ Ova pjesma izazvala je značajnu podršku publike, a autor se zahvalio okupljenima na prepoznatoj emociji koja je zbog svoje iskrenosti i upečatljivogsvjedočanstva ponovno pronašla put do hrvatske javnosti. Prva nagrada sastojala se od priznanja, medalje pod nazivom Gunga i umjetničke slike s motivom tamošnjeg primorskog pejzaža. Pobjednik je simbolično ovjenčan lovorovim vijencem. Drugo mjesto osvojio je pjesnik Borislav Arapović, treće mjesto Nikša Krpetić. Nagrade je pobjedniku te sudionicima drugog i trećeg mjesta uručio organizator i voditelj Mate Buljubašić.

Inače, ovo su IX. po redu Večeri domoljubne poezije koje organiziraju udruga Jesenice, Općina Dugi rat i kulturno vijeće 17. Dugoratskog ljeta. Za ovogodišnji pjesničku manifestaciju upriličen je i zbornik domoljubne poezije u kojem su zastupljeni svi pjesnici koji su se prijavili na ovo natjecanje. Tijekom večeri nastupila je i klapa Elektrodalmacija koja je uveličala ovaj skup s lijepim izvođenjem pjesmama iz razdoblja osamostaljenja Hrvatske. Skup se nastavio prigodnim druženjem u živopisnom selu sa starinskim dalmatinskim kućama uz poslužena tradicionalna jela omiškog i poljičkog kraja.

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content