Kad ljubav ima riječ

Hrabri otac smršavio 18 kilograma u dva mjeseca da donira kćerki jetru –
‘Bilo je strašno teško, u nekim sam trenucima mislio da neću uspjeti.’

{jathumbnail off}Eduardo Camargo iz američkog Illinoisa smršavio je 18 kilograma za manje od dva mjeseca kako bi mogao donirati dio jetre svojoj kćerkici Jazlyn.

Odmah nakon rođenja dijagnosticirana joj je bilijarna atrezija, oboljenje do kojeg dolazi ako su žučni kanali neprohodni ili ih uopće nema. Iako su doktori dali sve od sebe da joj pomognu, pa su je i dva puta operirali ne bi li spriječili da jetra otkaže, pet mjeseci nakon njenog rođenja priopćili su roditeljima da je presađivanje jetre jedini način da je spase.

Eduardo je bez razmišljanja odlučio da će on biti taj koj će dati jetru, a ne njegova žena. Imaju još dvije kćerke, i smatrao je da im je potrebnija majka nego otac. U tom trenutku je imao 95 kilograma i doktori su mu rekli da nije pogodan kandidat jer ima takozvanu „masnu jetru“, koja je uobičajena kod ljudi koji imaju višak kilograma, a predstavlja nakupljanje masnoće u jetri.

Zato je Camargo, po prvi put nakon srednje škole, krenuo vježbati. Učlanio se u teretanu, krenuo trčati svako drugo jutro prije posla, i počeo je jesti zdravo.

– Bilo je strašno teško, u nekim sam trenucima mislio da neću uspjeti.

Ipak, manje od dva mjeseca kasnije, u studenom prošle godine, otkrio je da mu se sav trud isplatio.

Transplantacija je bila uspješna, ali doslovno u posljednjem trenutku jer je dan prije zakazane operacije jetra nesretne djevojčice počela otkazivati. No liječnici su obavili sjajan posao i danas su hrabri otac i kćerka živi i zdravi.

Autor: PolitikaPlus

Odgovori

Skip to content