Molitva – Nedjelja, 12. kolovoza

Božja prisutnost
Svima nam je potrebno da se malo odmorimo od svakodnevnih događanja.
I znamo da je našemu tijelu potreban odmor.
Kada se približimo tebi, Gospodine, naše srce i um nalaze osvježenje,
naš duh je ponovno uzdignut.

Sloboda
“Slobodan sam.”
Kada gledam te napisane riječi, čini mi se kako u meni stvaraju osjećaj divljenja.
Da, čudesan osjećaj slobode.
Hvala ti, Bože.

Svjesnost
Kako se zaista osjećam? Bezbrižno? Turobno?
Možda sam spokojan, sretan što postojim.
Možda pak frustriran, zabrinut ili srdit.
Priznajem ono što stvarno osjećam.
Jer Bog me ljubi upravo onakvog kakav stvarno jesam.

Riječ Gospodnja
Iv 6,41-51
U ono vrijeme Židovi mrmljahu protiv Isusa što je rekao: “Ja sam kruh koji je sišao s neba.” Govorahu: “Nije li to Isus, sin Josipov? Ne poznajemo li mu oca i majku? Kako sada govori: ‘Sišao sam s neba?'”

Isus im odvrati: “Ne mrmljajte među sobom! Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Pisano je u Prorocima: Svi će biti učenici Božji. Tko god čuje od Oca i pouči se dolazi k meni. Ne da bi tko vidio Oca doli onaj koji je kod Boga; on je vidio Oca. Zaista, zaista, kažem vam: tko vjeruje, ima život vječni. Ja sam kruh života. Očevi vaši jedoše u pustinji manu i pomriješe. Ovo je kruh koji silazi s neba: da tko od njega jede, ne umre. Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.”

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog pisma:
Njihovo osobno znanje o Isusu učinilo je ljude skeptičnima o njegovim tvrdnjama. Je li i naš osjećaj divljenja i čuđenja zamagljen ”familijarnošću”?
Svakodnevno sam pozvan za euharistijski stol blagovati Kruh života vječnoga. Pristupam li tome stolu s apatijom ili radosna srca?
Kad su se moje oči zadnji put otvorile te sam prepoznao Krista u lomljenju kruha?

Razgovor
Dragi Gospodine, pomozi mi svaki dan
da te još više tražim.
Ispuni moje srce ljubavlju prema tebi.

Zaključak
Zahvaljujem ti Gospodine što sam mogao provesti nekoliko trenutaka nasamo s tobom.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova.

Izvor: prostorduha.hr

1 comment

  1. Suzana saloma

    Sam kršćanin, onaj Uskrsli kršćanin, koji živi jednim drugim, punim, neustrašivim, Bogu predanim, totalnim životom, izdiže se nad stvarima i događajima, iako je u njima ukorijenjen. Te stvari i ti događaji kao da su prolazna sjena koja pada uvijek iza njega. S jedne strane ga se ne dotiče, kao što voda ne potapa cvjetove lopoča, ali istovremeno je tu zasađen – živimo u svijetu, ali nismo od ovoga svijeta. Takav čovjek jako iritira, jer Sloboda je najveći neprijatelj nesvjesnih ljudi, neprijatelj prestrašenih i zarobljenih u prividu posjedovanja tuđih sudbina.
    Takav Uskrsli kršćanin, ne može nego pokazivati smjer kao sunce koje svojim smjerom šalje zrake svjetlosti. Da uistinu takvi predvode, pokreću povijest, jer njihova je meta i žarište izvan pokreta i preko svih oscilacija same povijesti.

Odgovori

Skip to content