Potpisan ugovor o ustupanju zgrade „Čistoće“ Prometnoj policiji

Danas su u splitskoj Gradskoj upravi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor „Čistoće“ Miroslav Delić potpisali ugovor o privremenom ustupanju zgrade „Čistoće“ Prometnoj policiji čija postaja godinama koristi neadekvatne prostorije na Žnjanu.

Potpisivanju dokumenta nazočio je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara s suradnicima. Ovim dokumentom ne samo što se Prometna policija privremeno seli u zgradu gradske komunalne tvrtke, nego i „Čistoća“ seli u novu upravnu zgradu pokraj odlagališta otpada na Karepovcu. Direktor Delić izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom i činjenicom da se nakon više od 70 godina djelovanja “Čistoća“ seli u novu zgradu u kojoj će svi djelatnici i službe biti locirani na jednom mjestu.

„Našu zgradu na Putu Plokita, pod komercijalnim uvjetima, sa svim unutarnjim sadržajima, dali smo u najam onima kojima je to potrebno, a to je Prometna policija. Ovo je „win-win“ situacija za našu komunalnu tvrtku i policiju“, kazao je direktor Delić.

Gradonačelnik Krstulović Opara podsjetio je na sjednicu Vlade RH u Splitu kada je okrenuta nova dimenzija razvoja grada s Tehnološkim centrom Dračevac gdje je predviđena i izgradnja velikog prometnog-satelitskog centra u kojem bi se objedinile gradske tvrtke koje se bave prometom i policijske sastavnice iz resora kontrole prometa.

„Do tog trenutka imamo prijelaznu fazu koja će našoj Prometnoj policiji osigurati normalne i kvalitetne uvjete rada. Znamo koliki je pritisak na prometnice grada te će u tom smislu nova zgrada omogućiti i bolji rad policiji. Ovim činom otvaramo put dobroj suradnji Grada Splita s Ministarstvom unutarnjih poslova prema realizaciji velikog prometnog centra koji bi uz tehnološki park bio važan dio budućeg centra na Dračevcu“, istaknuo je, među ostalim, splitski gradonačelnik.

Ministar Davor Božinović naveo je kako je pitanje smještaja policijskih službenika niz godina bilo zanemareno. Rješenje tog problema ministar vidi u dobroj suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave. „Hrvatska je sigurna zemlja i sigurna destinacija, a iza toga stoji konkretan rad. U interesu je svih da naši policijski službenici imaju dobre uvjete rada te u razgovorima s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina radimo velike napore u tom pravcu. Negdje gradimo nove kapacitete, a negdje unajmljujemo kapacitete“, kazao je Božinović.

Današnji svečani čin pozdravili su i pomoćnik ministra Cvjetko Obradović te načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content