Karolina Vidović Krišto oštro protiv ministrice Blaženke Divjak

Pedofilija u hrvatskim školama

Sjećate li se kada je početkom lipnja ove godine jedan srpski aktivist pisao pritužbu HND-u i tražio očitovanje Karoline Vidović Krišto na što se ona nije htjela oglasiti dok se sa srpskog jezika ne prevede na hrvatski? Nakon što je dobila hrvatski prijevod Vidović Krišto je odgovorila, ali za razliku od infantilnih optužbi opskurnog aktivista koje su mnogi mediji objavili, njezin odgovor su potpuno prešutjeli. Kada ga pročitate, shvatit ćete i zašto. Njezin odgovor HND-u prenosimo u cijelosti. Ovo je najbolje argumentirani i možda najoštriji napad na ministricu Divjak i pedofiliju u školama dosad:

karolina-judith

Poštovani,

na predmetnu prijavu Novinarskom vijeću časti u kojoj sam optužena za iznošenje netočnih informacija vezanih uz pedofilski sadržaj u preporučenim lektirama, uz popis lektire, te uz tzv. spolni odgoj želim naglasiti kako su sve tri optužbe potpuno neutemeljene:

1. Pedofilski sadržaj u preporučenim lektirama MZO:

Kada govorimo o pedofilskom sadržaju potrebno je otkloniti nedoumice vezane uz terminologiju. Opis silovanja petogodišnje djevojčice od strane odraslog muškarca je pedofilija. Opis silovanja dječaka od strane odraslog muškarca je pedofilija.

U romanu Zorana Ferića “Anđeo u ofsajdu” opisana je, među ostalim, i ova pedofilska mašta: „Kad sam se vratio i to rekao Marini, napravila je facu kao da vidi duh svoga oca kako jebe petogodišnju djevojčicu.”

U romanu Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”, među ostalim, piše i ovo: “– Ovim ju je namamio – istisnuo je Milan zagledan u sićušnu napravu – a imala je samo deset godina.

Deset godina, pomislio sam, okrugla cifra. Odlično vrijeme da se siluje djevojčica.”

U romanu Kristiana Novaka, “Črna mati zemla” opisano je, među ostali, silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i piše, među ostalim, i ovo: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”

Koja je svrha ovog pedofiloskog sadržaja? Prevencija i edukacija? Da se djeca odupru kaznenome djelu pedofilije? Nisu li srednjoškolska djeca već izašla iz tog razdoblja? Koja je onda svrha da im se kroz institucionalno obrazovanje nudi pedofilski sadržaj?

2. Popis lektire:

U emisiji Dobar dan, Hrvatska kolega Mirko Fodor pročitao je citat iz knjige Zorana Ferića “Anđeo u ofsajdu”, za koju sam uvodno jasno naglasila da se nalazi na popisu lektira koji se mijenjao 2016. godine: https://www.youtube.com/watch? v=zFMxwzQegq8&feature=share, TC: 0:00 – 0:06. 
Time je otklonjena i druga optužba.

Međutim, iskoristila bih priliku kolegama novinarima skrenuti pozornost na širi problem – na manipulacije ministrice Blaženke Divjak i asistenciju novinara pri njezinoj manipulaciji.

Nakon što je njezina pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a stala u obranu pedofilskog sadržaja u lektiri i unatoč tomu što je u emisiji jasno i glasno rečeno da je riječ o popisu koji se mijenjao 2016., ministrica Divjak nije se očitovala o skandaloznoj Lidiji Kralj, nego je manipulativno izokrenula stvarnost: medijima je izjavila kako je u emisiji, citiram: “netočno navedeno da je određena literatura na popisu lektire, što je laž.” (Blaženka Divjak, Hina/HRT 28. veljače 2018., http://vijesti.hrt.hr/432394/ vigilare-trazi-smjenu- ministrice-divjak )

Zbog ove njezine manipulacije i zbog novinara i medija koji su poput plaćenika ponavljali ovu s ničim povezanu polu-rečenicu, hrvatska je javnost ostala zakinuta za niz bitnih informacija:

1. Zašto je “Anđeo u ofsajdu” uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?

2. Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”?

3. Zašto je roman Kristijana Novaka “Črna mati zemla”, u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”, još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik?

3. Tzv. Spolni odgoj je temeljen na pedofiliji?

Tzv. Spolni odgoj koji je u hrvatskim školama od 2013. godine povezan je s pedofilijom. Taj tzv. Spolni odgoj, koji se u sadašnjem kurikulu zove “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”, povezan je s učenjem Alfreda Kinseya i s Institutom Kinsey. Kinseyeva je teza da su “Djeca seksualna bića od rođenja”. Kako je došao do te teze?

Kinsey je poticao i plačao pedofile da seksualno zlostavljaju dojenčad i djecu. Dao im je upute kako da bilježe ponašanje djece za vrijeme zlostavljanja. U svojoj knjizi objavio je tablicu u kojoj se navodi kako je, primjerice, dječak od 4 godine doživio 26 orgazama unutar 24 sata. Kao dokaz za orgazme Kinsey navodi da dijete plače, vrišti, doživljava konvulzije, odguriva zlostavljača, ponekad pada i u nesvijest.

Hrvatska javnost je još 2013. saznala kako su glavni autori tog tzv. Spolnog odgoja u Hrvatskoj Dubravko Lepušić, Amir Hodžić i Aleksandar Štulhofer. Također je hrvatska javnost još 2013. saznala kako je Aleksandar Štulhofer bio suradnik i stipendist Instituta Kinsey, te kako je surađivao s tri deklarirana pedofila.

Ove podatke iznijeli su, među ostalim, zabrinuti roditelji koji su upravo zbog tzv. Spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji u mjesecu travnju ove godine ispred zgrade Vlade tražili ostavku ministrice Blaženke Divjak.

Ja sam novinarka, ali sam i aktivni borac za ljudska prava. Ipak, u ovom slučaju ne smatram presudnom činjenicu da svaki roditelj sukladno Ustavu i Ljudskim pravima ima pravo na slobodu odgoja. Ovdje je riječ o neprihvatljivom sadržaju kojem ne smije biti izloženo nijedno dijete, jer je povezano s pedofilijom, jer je temeljeno na kaznenom djelu pedofilije.

Bilo kakva rasprava o tzv. Spolnom odgoju može započeti tek kada se u cijelosti izbaci ovaj sadašnji tzv. Spolni odgoj, koji je mimo ljudskih prava djece i roditelja, već 5 godina u svim hrvatskim školama, i koji je temeljen na pedofiliji. Tek nakon toga može se krenuti u raspravu o tom segmentu odgoja unutar sustava obrazovanja. U tu raspravu tada treba uključiti relevantnu struku (pedagoge, psihologe, pedijatre, neurologe, itd.) i roditelje, a isključiti sve koji su na bilo koji način povezani s pedofilijom i učenjem Instituta Kinsey.

Preporučam da pogledate ovu emisiju: https://www.youtube.com/watch? v=TlaCwh2Xtc0

Što se, pak, iznesene optužbe tiče, ona je plod mašte podnositelja zahtjeva jer u nijednom trenutku nisam povezala tzv. Spolni odgoj s lektirom Zorana Ferića (emisija se može pogledati ovdje:

https://www.youtube.com/watch? v=Y_S8TucqxXg ).

Igor Vukić, čije istraživanje arhiva sufinancira Vlada RH, bio je gost emisije povodom promocije njegove nove knjige koja je plod tog istog istraživanja.

Lijep pozdrav,

Karolina Vidović Krišto

Izvor: hu-benedikt.hr; Foto: HTV

Odgovori

Skip to content