Prijem za splitske zlatne rukometaše reprezentacije gluhih

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović i resorni pročelnik Mate Omazić domaćini su današnjeg prijema upriličenog za splitski dio zlatne rukometne reprezentacije gluhih.

Čak trećina ovih vrhunskih sportaša dolazi upravo iz Splita, što potvrđuje njegov status rasadnika iznimnih sportskih talenata. Obranivši titulu svjetskih prvaka, zlatni rukometaši skromno su, ali ponosno prenijeli svoja iskustva s natjecanja i zahvalili na podršci koju im daje njihov grad.

Zamjenica Hrgović već je drugi put u prilici čestitati momcima koji su, kako je više puta istaknula, ponos Splita i poruka mladima da se borbenost i odricanja uvijek isplate.
– Ovaj uspjeh je tim veći jer zahtjeva dodatne napore, odricanja i ulaganja. Najmanje što možemo učiniti je iskazati vam poštovanje. Prenosim čestitke gradonačelnika na veličanstvenom rezultatu i promociji Splita – kazala je zamjenica Hrgović.

Po izmjeni poklona bilo je riječi i o specifičnim poteškoćama s kojima se susreću ovi vrhunski sportaši, prvenstveno u smislu priznavanja sportskog statusa i ujednačavanja uvjeta financiranja, na temu čega će biti dogovoren sastanak sa Splitskim savezom sportova. Sportaši i predstavnici Saveza gluhih iskoristili su ovu prigodu kako bi poslali poruku svim roditeljima i njihovoj djeci koja imaju nekakav oblik oštećenja sluha da se uključe u sport kao najbolji oblik socijalizacije i razvoja te su ih pozvali da se za informacije obrate Splitskom sportskom savezu gluhih.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content