ŽESTOKI PROGONI: ASIA BIBI – Je li kršćanima ikad bilo teže?

Poruka progonjene kršćanke ASIJE BIBI: „MOLITE ZA MENE!“

 

{jathumbnail off}Pismo potpore pakistanskoj kršćanki Asiji Bibi, ali cijeloj uspavanoj zapadnoj javnosti koje je uputio tim CitizenGO, prenosimo

Dragi naši,
Znate li da svake godine oko 100 000 kršćana izgubi život jer vjeruju u Isusa Krista?
Jeste li znali da svake godine oko 150 milijuna kršćana trpi neku vrstu progona zbog svoje vjere?

Na Zapadu postoje napadi na vjerske slobode, a Vlade nisu uvijek spremne štititi obitelj i pravo na život. No, u mnogim Azijskim i Afričkim zemljama biti kršćanin doslovce znači staviti život na kocku. Pa ipak, kršćani tamo ostaju jaki. Unatoč svemu, ne odriču se onoga u što vjeruju.

To je divno. Njihova je vjera snažnija od trpljenja koje podnose. Oni su pravi svjedoci svoje vjere u današnje vrijeme.

Pretpostavljamo da ste već čuli za slučaj Asije Bibi, pakistanske kršćanke, koja je 2009. godine optužena za bogohuljenje. 2010.. osuđena je na smrtnu kaznu zbog zločina koji nije počinila, bez ikakvih dokaza i pomoću lažnih svjedoka koji su svjedočili protiv nje. Sva lažna svjedočanstva i dokazi su iskorišteni protiv nje samo zato jer je kršćanka.

Srećom, njezina smrtna kazna još nije izvršena. No ona je i dalje zatvorena u ćeliju površine 2,5 x 3 metra, u kojoj nema grijanja i jako je hladno, bez redovitih obroka, i u kojoj je potpuno sama. Zatvor u kojem je drže udaljen je šest sati vožnje automobilom od njezine obitelji. U nekoliko navrata Vlada koja je lišava osnovnih potreba nudila joj je slobodu pod uvjetom da se odrekne vjere u Isusa Krista. Ipak, Asia je ostala nepokolebljiva, i ponavlja: “To bi bilo ravno odricanju vlastitog identiteta.”

Dok smo mi slavili Božić, Asia Bibi napisala je pismo papi Franji u kojem je tražila da moli za nju. Kaže da zna da je još živa zahvaljujući svim ljudima koji mole za nju, što potvrđuje njezinu vjeru u Boga: “Sada se želim samo pouzdati u milosrđe svemogućega Boga. Samo me On može osloboditi.”

Napišite pismo, ohrabrite Asiju (klik)

Napišite pismo da ohrabrite Asiju. Dok je ona u zatvoru, napišite joj što mislite i kako se osjećate. Važno je da je podsjetimo da nije sama i da molimo za nju dok se suočava sa smrtnom kaznom.

Unaprijed zahvaljujem na ovom malom činu solidarnosti koji posvuda čini vidljivim bratstvo i sestrinstvo kršćana, djece istoga brižnoga Oca.

Dok se borimo da bude puštena iz tamnice, želimo da pouzdano i opipljivo zna kako se njezina kršćanska braća i sestre – katolici, pravoslavci, protestanti, evangelici – mole za nju.

Proslijedite ovo prijateljima i rodbini, na svoje društvene mreže. Asiji će puno značiti što može biti dio vaših misli i molitvi. Svaka osoba koja ovo proslijedi i pomoli se za nju,
njoj je velika podrška u njenoj borbi i podsjetnik da nije i duhom sama.

Pismo potpore – vidite OVDJE!
Puno vam hvala,

Gregory Mertz & CitizenGO team

Mile Kokan/croative.net

Odgovori

Skip to content