Pupovče, Plenkoviću i Grabar-Kitarović, zašto šutite? Proglasite Vučića personom non grata!

  • Written by:

“Prije skoro 30 godina, nedaleko odavde, stotine tisuća ljudi, a Slobodan Milošević je tada bio dovoljno velik da ih u tom broju okupi, na Gazimestanu, dočekalo je kraj njegova govora, čuvenog ili nečuvenog, ovisi o tome tko ga i kako tumači, sjećate li se kako? Pjevali su. I to zborno, sve te stotine tisuća, pjevali su vjerom i uvjerenjem, pjevali su zaneseni i poneseni, onu poznatu ‘Tko to kaže, tko to kaže, Srbija je mala”… ” Službeno i neslužbeno, pomagali smo svojoj braći. Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo, za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikad nije bilo, u Sarajevu je broj Srba 50 puta manji od onog koji je bio, a u Prištini živi svega nekoliko Srba”, rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić u Kosovskoj Mitrovici.

I to je potpuno očekivano, već toliko puta rečeno i viđeno od umivenog četnika, da se svi skupa više stvarno nemamo pravo čuditi reakcijama koje dolaze od većine srbijanskih državnih dužnosnika.

Srbija živi u svojem svijetu, Srbija se nije odmaknula od zločinačke politike devedesetih s težnjom za tuđim teritorijima, mitomanskih ideja velike Srbije i to sve, naravno, dok im narod gladuje i ima jedan od najnižih životnih standarda u Europi.

A dok je narod na rubu siromaštva, lako je njime manipulirati i nimalo ne začuđuje što ogroman dio srpskog stanovništva podržava Vučićevu, Vulinovu i ostale politike koje su na granici ludila.

I sad je stvarno dosta, sad je krajnje vrijeme da prekinemo bilo kakvu suradnju sa srbijanskim državnim vrhom u ovakvom sastavu, oni svoju katarzu nisu i izgleda još dugo neće proći, a Hrvatska mora gledati na sebe i svoje interese te unutarnje probleme kojih ima više nego dovoljno.

Ako je predsjednici, kojoj je inače rejting porastao i dobro je zagazila u pretkampanju, stalo do birača koji su joj opet spremni dati glas,  neće otići u Vučićevu Srbiju i ispričat će se za dernek koji je s tada dobrim. ali ipak pogrešnim namjerama organizirala dočekavši Vučića s crvenim tepihom i trubama.

Osim toga, ugled koji je stekla i diplomatsku moć koju ima trebala bi iskoristiti za ukazivanje europskim i svjetskim čelnicima da ovakva Srbija nije spremna za pridruživanje europskoj obitelji i prihvaćanju vrijednosti Zapadnog svijeta…

A nisu nama problem Vučić i Vulin, nije nam problem srpska težnja za novim granicama jer itekako smo sposobni svoje granice čuvati i obraniti, naši problemi nalaze se u našem dvorištu.

Oni se zovu Andrej Plenković i Milorad Pupovac. Jer oni su krivi što branitelji koji su dali krv za slobodnu državu i demokraciju moraju trpjeti pljuvanje po svojoj žrtvi od strane onih koji su vršili agresiju uz pljeskanje Plenkovićevog držača većine Pupovca.

Pupovčevo ucjenjivanje svih HDZ-ovih vlada i HDZ-ovsko njonjavo dopuštanje istog zbog vlasti i moći krivi su što udovice i majke ubijenih i nestalih moraju slušati pljuvanje po grobovima najmilijih u vlastitoj državi.

HDZ i Pupovac krivi su što se Hrvatska ne može postaviti pravedno, ali oštro i čvrsto prema onima koji su vršili agresiju na tuđu zemlju i ljude bez da su za to ikada odgovarali.

Vrijeme je da ih upitamo: zašto šutiš Milorade? Čega se bojiš, Plenkoviću?

A naše će političke elite sve iskoristiti za još jedno odmicanje od naših stvarnih problema poput odgađanja referenduma o promjeni izbornog sustava, što je opet jako usko vezano uz ucjenjivanje Pupovca i HDZ-ovih vječitih priljepaka i parazita.

Iskoristit će vjerojatno Vučićevo novo ponavljanje već stoput izrečenog za zaboravljanje skalpa dugova koji vise nad glavama poreznih obveznika nastalih u kriminalnom vođenju s nikad napuštenim socijalističkim samoupravljanjem Uljanika.

Za odmicanje od problema koji nas čekaju poput INE, poput Agrokora za čije će ulaženje države u privatno vlasništvo računi doći na naplatu tek za nekoliko godina. Mirovine bez kojih ćemo svi vjerojatno ostati kad napuhani i uskoro uhljebima prenapučen javni sektor dođe do točke koju neće moći podnijeti oni koji ih hrane…

Jedino što naš državni vrh mora učiniti po pitanju Aleksandra Vučića jest proglasiti ga personom non grata i poručiti Europi i svijetu da nemamo namjeru surađivati s njihovim državnim vrhom dok se ne odreknu propalih zločinačkih politika.

Ostalo je na nama, ostalo je na “marginalcima” da Pupovcu i Plenkoviću onemogućimo da haraju državom bez kontrole, a to je jedino moguće izmjenom izbornog zakona što svim sredstvima pokušavaju zaustaviti…

Izvor: Eduard Petranović/direktno.hr

Skip to content