Članovi Poticajne skupine razgovarali sa skupinom Đakovčana

  • Written by:

U ponedjeljak, 17. rujna članovi naše Poticajne skupine Nenad Piskač i Zdravko Gavran razgovarali su sa skupinom Đakovčana, većinom hrvatskih branitelja, o Pokretu za hrvatsku budućnost kao novoj političkoj opciji. Do razgovora je došlo na molbu samih Đakovčana, koji prate našu inicijativu i pozdravljaju ju. Sastanak je organiziran u prigodi predstavljanja nove knjige Marka Ljubića “Rasudbe hrvatske državnosti”, koju su skupa s autorom u dvorani župnog centra župe Svih svetih u Đakovu predstavili Piskač i Gavran.

U razgovoru je razmotreno sadašnje stanje hrvatskog naroda i države, osobito socijalna i demografska i politička problematika. Đakovčani su upoznati sa strategijom, kriterijima i dinamikom stvaranja PHB-a kao alternativne političke opcije. Istaknuto je da se glavni posao u ovoj etapi obavlja u Zagrebu, dok desetci tisuća hrvatskih domoljuba s velikim simpatijama i očekivanjima to prate sa zanimanjem.

Dok se u Zagrebu ne dovrši konstituiranje Inicijativnog odbora, rečeno je  Đakovčanima, neka oni koji su zainteresirani među sobom prate zbivanja povezana s novom stranačkom opcijom i pripremaju se za osnivanje buduće podružnice. Kao “časnik za vezu” s Poticajnom skupinom određen je Miro Raspudić, inače i predsjednik Udruge dragovoljaca Đakovštine 1990.-1991.

Izvor: hu-benedikt.hr

Skip to content