Dan Splitsko-dalmatinske županije u EU parlamentu

  • Written by:

Split je srce hrvatskog juga, poveznica svih jedinica lokalne samouprave naše županije čiji utjecaj se prostire duboko u susjednu i prijateljsku BiH, središte aglomeracije koje je započeo proces grada u nastajanju kroz projekte infrastrukturne rehabilitacije i jačanje poduzetničke i javne infrastrukture.

Taj je proces usmjeren na borbu za građane, za kvalitetniji život građana pritisnutih rastom turističke industrije, kazao je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara na konferenciji u Europskom parlamentu gdje je u utorak obilježen Dan Splitsko-dalmatinske županije. Događaju kojeg je povodom 25. obljetnice Županije organizirao Ured euro zastupnika Ivice Tolića, nazočila je i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović. Župan Blaženko Boban i dožupan Ante Šošic prezentirali su gospodarske potencijale županije, a Ivana Tadinac Šećer, viša savjetnica u Odsjeku za kulturu Grada Splita predstavila je dosadašnje rezultate u realizaciji projekta Usefall kojim se sredstvima iz EU fondova povećava dostupnost gradske jezgre osobama teže pokretljivosti.

Predstavljanju najveće hrvatske županije u Europskom parlamentu nazočili su hrvatski europarlamentarci Dubravka Šuica, Ivan Jakovčić, Ivana Maletić, Ruža Tomašić, Željana Zovko, Marijana Petir i Jozo Radoš veleposlanici pri NATO-u i EU Mario Nobilo i Mato Škrabalo. Županija se predstavila i kulinarskom baštinom te klapskom pjesmom.

Izvor: split.hr

Skip to content