NOBILO JE SAMO LUTAK – Sad nastupaju Josipović i Bajić

Spašavanje Udbe nema cijenu! Zadnjih mjeseci sdp-ovi političari razmišljaju samo o tome kako spasiti gazde. Samo naivni mogu misliti da su odustali?  

 
{jathumbnail off}Po svim navedenim izjavama koje se u zadnje vrijeme pojavljuju u medijima, pri čemu prednjače Nobilo i kojekakvi pravni stručnjaci, ali još više po izjavama koje izostaju, izgledno je da je došlo do promjene strategije u zaštiti udbaša.

Scenarij koji se čini vrlo mogućim:

Milanović, Miljenić i slični genijalci koji su uprskali apsolutno sve udbaške planove i napravili im ogromnu štetu ispali su iz igre i čak su kako se čini dobili zabranu komentiranja slučaja od strane udbaša, pa je očito da se glavnina posla zaštite udbaških ubojica s političkih trikova prebacila na pravosudne trikove gdje kolo vode Josipović i Bajić, a kojima će se uskoro vjerojatno priključiti i udbaške strukture iz Vrhovnog suda.

Nobilo je u cijeloj priči samo ‘oficir za vezu’ i medijsko laprdalo koje namjerno skreće pažnju s merituma.

Nakon što su izostale izmjene Ustava i nakon što je Europa pojačala pritisak, udbaški manevarski prostor je prilično sužen, ali su ujedno otvorila i nova opcija, koja je po svemu sudeći sada plan A.

Ta opcija je pronašla uporište u odluci Županijskog suda o izručenju Perkoviča. Naime, stav Županijskog suda jest da zastara nije zapreka za izručenje, ali čak i da u ovom slučaju nije došlo do zastare, što je suprotno stavu koji je DORH do sada iskazivao u istrazi ubojstva Stjepana Đurekovića. To je ključno.

Posebnu pažnju potrebno je posvetiti stavu Županijskog suda da u ovom slučaju nije došlo do zastare. Evidentno se radi o podvali. Sada Bajić ima crno na bijelo da ubostvo Đurekovića nije u zastari i može pokrenuti postupak u Hrvatskoj, a to će onemogućiti izručenje. Perković će u postupku pred hrvatskim pravosuđem biti oslobođen, i neće nikada biti izručen obzirom da se nikome ne može dva puta suditi za isto djelo.

Taj plan A se može aktivirati odmah, ali vjerojatno neće, bar ne prije odluke Vrhovnog suda koji može donijeti dvije odluke i obje na način da se zaštite udbaši. Ako poništi odluku Županijskog suda i zaključi da je predmet u zastari, u tom slučaju nema izručenja. To je plan B koji forsira Nobilo i lošije je kvalitete. No, ako Vrhovni sud potvrdi odluku o izručenju i unutar te odluke potvrdi da slučaj nije u zastari onda će se aktivirati već spomenuti plan A. Bajić ima sve spremno i u roku od jednog dana može podići optužnicu i Perković će zauvijek ostati siguran u Hrvatskoj, kao i Mustać.

Po svemu sudeći, cijelu je priču osmislio upravo Josipovič, stručnjak za kazneno pravo.

Dragi čitatelji, ništa još nije gotovo. Valja ostati budan. I spreman.

Izvor: dragovoljac.com

Odgovori

Skip to content