Hrvatska udruga Benedikt: Hodočašće na grob blaženog Alojzija Stepinca u zagrebačku katedralu

  • Written by:

Hrvatska udruga Benedikt poziva svoje članove, prijatelje i sve zainteresirane vjernike da im se jave za hodočašće na grob blaženog Alojzija Stepinca u zagrebačkoj katedrali 13. listopada 2018. (subota).

Naime Splitsko-makarska nadbiskupija uputila je poziv svim vjernicima da se priključe ovom hodočašću povodom 20. obljetnice drugoga pastoralnog pohoda pape sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj kada je posjetio Split i Solin, a prije toga u Mariji Bistrici proglasio blaženim zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca. 

„U ovoj jubilarnoj godini, želeći izraziti zahvalnost Bogu za dar mučeništva i primjer svjedočanstva vjere i kršćanske ljubavi blaženog Stepinca u teškim vremenima ratnog vihora i dvaju totalitarnih sustava te moliti za njegovo skoro proglašenje svetim, Splitsko-makarska nadbiskupija organizira hodočašće u Zagrebačku katedralu gdje se čuvaju posmrtni ostatci blaženika“, istaknuo je nadbiskup.

Planira se krenuti iz Splita 13. listopada 2018. (subota) u 8 sati s kolodvora u Sukoišanskoj ulici. Po dolasku u Zagreb, nakon malo vremena za odmor i razgledavanje grada, sudjelovat će se u 16 sati na euharistijskom slavlju za hodočasnike u zagrebačkoj katedrali koje će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. U 19 sati održat će se u katedrali i praizvedba oratorija mo. Šime Marovića na tekst dr. don Ante Mateljana: „Slobodan u Istini – Alojzije Stepinac mučenik“. Po završetku oratorija planira se povratak za Split.

Svi zainteresirani za ovo hodočašće na grob blaženog Alojzija Stepinca u zagrebačku katedralu mogu se prijaviti i saznati više detalja na broj 098 997 5494 ili 091 535 6787.

Prijave se primaju do nedjelje, 7. listopada 2018.

Hrvatska udruga Benedikt

Skip to content