Svjedočanstvo: Prestala raditi abortuse

Američka ginekologinja radila je abortuse, a onda je vidjela svoje dijete na ultrazvuku…

 

{jathumbnail off}Yvonne Moore nije imala moralnih problema sa abortusom sve dok nije i sama zatrudnjela

Američka ginekologinja Yvonne Moore radila je abortuse, kako kaže, prvo zbog financijskih razloga, a potom i zbog ideoloških – povezanih sa zastupanjem ženinog “prava na izbor”. Međutim, kada je i sama zatrudnjela i vidjela svoje dijete na ekranu ultrazvuka shvatila je da više nikada neće moći obaviti abortus.

Njezinu priču prenijele su američke pro-life stranice. U njoj je objasnila svoje motive zbog kojih je počela raditi abortuse u gradu Memphisu.

“Još dok sam studirala bilo je uobičajeno da oni koji traže nekakav dodatni izvor prihoda nađu posao u tri gradske klinike za pobačaj. Tako je bilo i sa mnom. Bila je to prigoda za dobru zaradu. Poznavala sam neke studente koji su to odbijali raditi iz religijskih razloga, ali nikada nisam razumijela zašto povezuju te dvije stvari”, ispričala je Moore koja je rekla i kako je njezina dobra prijateljica napravila pobačaj i da joj je ona dala punu potporu u tome.

S vremenom, Moore je čak postala medicinska direktorica jedne klinike za pobačaj, a održavala je i seminare na kojima je promovirala pravo na izbor. Međutim, sve se to promijenilo kada je zatrudnjela. Tada je po prvi put postala svjesna moralne dimenzije pobačaja.

“Godinu dana sam pokušavala zatrudnjeti. Kada se to dogodilo i kada sam po prvi put na ekranu ultrazvuka vidjela otkucaje srca svoje kćeri, zaljubila sam se u nju. Shvatila sam – jedino što razlikuje moju kćerku od svih onih malih beba koje sam terminirala jest činjenica da ja želim svoje dijete. Kao da mi je mrena pala s očiju i konačno sam mogla vidjeti sve ono što nisam dok sam godinama radila abortuse”, priznala je američka ginekologinja.

Ono što je uslijedilo bio je potpuni prevrat. Ne samo da je prestala raditi abortuse, nego se počela i aktivno boriti protiv njih. Sudjeluje u obuci volontera koji su angažirani u kriznim centrima za trudnoću gdje se ženama koje razmišljaju o tome da naprave pobačaj nudi sva potrebna pshiloška i materijalna pomoć koja ima za cilj utvrditi trudnicu u odluci da rodi svoje dijete.

G. An. | Bitno.net

Odgovori

Skip to content