Francuski katolici odlučili se izboriti za zabranu Femena

STOP NAPADIMA NA KATOLIČKE SVETINJE -Osim u Ukrajini, Femenove “akcije” najčešće su u Francuskoj, a tamošnji katolici odlučili su se suprotstaviti njihovim provokacijama

{jathumbnail off}Nakon što su shvatili da vlasti nemaju namjeru zaštiti crkve od provokacija polugolih aktivistica iz Femena, katoličke udruge u Francuskoj odlučile su preuzeti stvar u svoje ruke.

Organizirali su potpisivanje internetske peticije kojom traže od vlasti da zabrane Femen zbog njihovih provokacija u francuskim katoličkim crkvama. Također, katoličke udruge najavile su i redovite prosvjede dok njihovim zahtjevima ne bude udovoljeno. Snaga katoličke nevladine scene u Francuskoj dokazana je tijekom tamošnjih velikih prosvjeda protiv legalizacije istospolnih brakova, koje je, međutim, vlada Francoisa Hollandea potpuno ignorirala.

Osim sve češćih upada Femena u katoličke crkve (tijekom prosinca oskvrnuta su dva svetišta), katolici su potaknuti i sve većom nezainteresiranošću socijalističke vlade da ih zaštiti. Prošli je mjesec ministar unutarnjih poslova Manuel Valls poslao lokalnim vlastima dokument u kojem ih poziva da reagiraju na činove vandalizma i netolerancije, ali niti jednom riječju ne spominje incidente protiv kršćana i njihovih svetinja.

G. An. | Bitno.net

Odgovori

Skip to content