Otvoreno pismo i kaznena prijava odvjetnika Gredelja: Milanović je opasan čovjek!

Gospodine premijeru  Vi ste opasan čovjek koji preko svoga biltena (Jutarni list) plasira uznemirujuće stavove . Ako je u Hrvatskoj ikad postojala stranka opasnih namjera onda je to Vaš SDP.

 

{jathumbnail off}Odvjetnik Vladimir Gredelj uputio je otvoreno pismo premijeru Milanoviću koje, kako kaže, smatra i javnom kaznenom prijavom protiv premijera zbog pokušaja utjecanja na odluku Vrhovnog suda o izručenju Perkovića. Pismo odvjetnika Gredelja prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine predsjedniče,

Obračam Vam se isključivo stoga što volim Hrvatsku, a Vaši postupci i postupci Vaše Vlade izazivaju zabrinutost za njenu budučnost i to ne samo moju. Neposredan povod da Vam se obratim je Vaš do sada najotvoreniji i istovremeno najvulgarniji napad na neovisnost sudbene vlasti, u formi izravnog pritiska – prijetnje na predsjednika VSRH gospodina Branka Hrvatina i suce toga suda s jedinim ciljem da VSRH u predmetu Perković donese odluku koja će onemogučiti njegovo izručenje Njemačkoj.

Ovakovo ponašanje ne samo da je protustavno i stoga neprihvatljivo već i opasno jer podriva povjerenje građana u sudbenu vlast kao jedan od ključnih temelja stabilnosti jedne države i konačno kompromitira Hrvatsku džavu pred zemljama EU i cijelim svijetom jer svojim ponašanjem, lišenim minimuma demokratske kulture, dokazujete kako Hrvatska ne zaslužuje status koji su joj članice EU podarile. Vaše ponašanje od samog ulaska u EU pa sve do danas je suprotno europskom svjetonazoru, europskom pravu, pravnim standardima i uzročno posljedično interesima hrvatskih građana i njenih nacionalnih manjina. Samo Vi znate kojim ciljevima se rukovodite. Ja nisam od onih koji naivno vjeruje kako se radi tek o Vašem lošem karakteru, bahatosti,socijalnoj neosjetljivosti, političkoj gluposti, da ne spominjem druge epitete koje Vam kuloari nadjevaju.

Vi ste opasan čovjek koji preko svoga biltena (Jutarni list) plasira uznemirujuće stavove . Ako je u Hrvatskoj ikad postojala stranka opasnih namjera onda je to Vaš SDP. Ostavljajući po strani odgovornost Vas i Vaše stranke za gospodarsko urušavanje Hrvatske i životnog standarda građana želim Vam poručiti da u Vašem ponašanju i Vaših “visokih izvora iz Vlade” egzistiraju elementi kaznenog djela zloporabe položaja. Naime, poruke koje su upučene sucu Turudiću i predjedniku VSRH gospodinu Branku Hrvatinu nisu niti mogu spadati u politički folklor, kojemu je cilj zabaviti građane. Optužiti predsjednika jednog suda za državni udar , pa makar i pištoljem na vodu, nije uopće smiješno, i u ozbiljnom demokratskom svijetu je nedopustivo.

No, poruka predsjedniku VSRH po mom skromnom mišljenju ima sve elemente kaznenog djela. Naime, kao što znate kazneno djelo može se počiniti činjenjem i nečinjenjem. Izostanak vašeg demantija ispred Vlade kao izvora poruka “iz visokog Vladina izvora”, kako je to prenio Vaš Jutarnji, i iskrene i nedvosmislene isprike predsjedniku VSRH znači ništa drugo no da ste Vi taj “visoki izvor” ili da dijelite njegovo mišljenje i pristajete dati legitimitet i autoritet Vlade toj poruci. Poruka predsjedniku VSRH apsolutno je nedvosmislena – Mi( Vlada RH) smo Vas tu postavili i Vaš je zadatak da nam budete na raspolaganju na način da kontrloirate Vaše suce, a ne da ih pustite da samostalno donose odluke koje nam se ne dopadaju, čak što više štete interesima “naših ljudi”. Ne bude li odluka “uredu” i bude li Perković izručen Njemačkoj gdje gospodin ne može očekivati pošteno suđenje, nemojte očekivati novi mandat. Poruka je naravno upućena i svim budućim kandidatima za predsjednika VSRH, kako se greška učinjena s izborom Hrvatina ne bi ponovila.

Nadam se da će ova jednostavna matrija biti jasna i DORH-u i njegovu prvom čovjeku jer ovo svoje obraćanje premijeru tretiram i kao javno podnesenu kaznenu prijavu protiv premjera Zorana Milanovića. Umjesto priloga DORH pozivam da pročitaju sporne izjave u Jutarnjem, a Jutranji da konzultira “najveće stručnjake” o ovim “bedastoćama” “najvećeg kočničara reformi pravosuđa” kako me nazvala gospođa “Pipl mast trast as”.

Neka međutim na koncu bude dopušteno kazati, da unatoč otvorenih prijetnji sudbenoj vlasti od strane vrha izvršne, nakon odluke suca Turudića i njegova odgovora premjeru, nakon reakcije predsjednika VSRH, a osobito nakon nakon nekoliko odluka Ustavnog suda RH tijekom protekle godine te nagrade od strane HHO-a , pozitivnih reakcija međunarodne zajednice više je no očigledno da koačno možemo konstatirati da se u Hrvatskoj konačno rađa istinski neovisno sudstvo.

Prije svega o politici!

Volio bih da se i DORH očituje javno o mojoj kaznenoj prijavi! Građani imaju pravo znati je li premjer iznad zakona i može li za vrijeme mandata činiti što god hoće ?”.

Piše: M.L./index.hr

Odgovori

Skip to content