Blaženko Boban uručio županijsku Povelju darovateljima krvi

  • Written by:

Danas je župan Blaženko Boban sa zamjenikom Lukom Brčićem, pročelnicima Damirom Gabrićem i Dijanom Luetić, u županiji primio jedanaestero dobrovoljnih darovatelja krvi koji su krv dali stotinu i više puta. 

– Od srca vam iskreno hvala. Ne samo vama koji ste perjanice u svemu ovom, nego hvala i onim mlađim generacijama kojima ste vi uzor. Prije ovog prijema razgovarao sam sa svojim suradnicima na temu potrebe predavanja kojeg bi vi darovatelji krvi održali u srednjim školama i na Sveučilištu, kako bi među onom populacijom koja može biti potencijalni darovatelj krvi dodatno otvorili svijest o potrebi ovog što vi radite. Da im vlastitim primjerom pokažete koliko vaša dobra volja znači u humanitarnom smislu. To je razlog zbog kojeg ovo što radite mora biti promovirano na način da generacije koje dolaze slijede vaš svijetli primjer – kazao je župan u pozdravnoj riječi dobrovoljnim darovateljima krvi iz Splitsko-dalmatinske županije.

Ljubica Zaller je darovala krv 75 puta se zahvalila županu na današnjem prijemu.

 – Cijenjeni župane hvala vam na ovim lijepim riječima. Mi smo ljudi koji nesebično dajemo dio sebe i na to smo veoma ponosni. Kao što ste i sami istaknuli, javlja se sve veća potreba educiranja mladih ljudi, kako bi i sami postali darovatelji krvi. Nitko od nas ne zna u kakvoj se životnoj situaciji može naći, i kada mu nečija darovana krv može spasiti život – rekla je Zaller.

Ostali dobitnici županijske Povelje su: Ante Antunović (Postira), Damir Bilandžić (Split), Zoran Bulajić (Vis), Ivan Despotović (Dicmo), Joško Ercegović (Trogir), Branko Marinović (Kaštel Gomilica), Tino Mladinić (Split), Vlatko Perković (Žrnovnica), Boris Petković (Kaštel Novi) i Milan Slijepčević (Hvar).

Dr. Vide Popović, predsjednik županijskog društva Crvenog križa je zahvalio na dugogodišnjoj potpori Županije, svim dosadašnjim županima, posebno zamjeniku župana Luki Brčiću koji u kontinuitetu desetak godina prati i pomaže rad dobrovoljnih darovatelja krvi.

 – Iznimno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas sve skupa. Zahvaljujem županu na današnjem prijemu i na osjećaju i potrebi da se nakon nekoliko godina stanke uruče povelje kojima se na određen način iskazuje zahvalnost za sve one godine vašeg darovateljstva krvi, dajući dio sebe onima koji su potrebniji i koji su u nevolji – rekao je.

Dr. Popović i Željko Grubišić, ravnatelj Društva Crvenog križa SDŽ, uručili su županu prigodne poklone povodom značajnih jubileja – 25 godina darivateljstva krvi u Republici Hrvatskoj  i 65 godina darivateljstva pod okriljem Crvenog križa.

– Hrvatski Crveni križ ove godine slavi 25 godina međunarodnog priznanja. Tom prigodom odlučili smo  županu u vidu zahvale za sav doprinos kojeg je iskazivao još  kao gradonačelnik grada Solina, a danas kao župan, dodijeliti plaketu i zahvalnicu od strane Crvenog križa – kazao je Grubišić.

Prijemu su nazočili i Maja Budrović, potpredsjednica Društva Crvenog križa SDŽ i Hrvoje Mandekić, predsjednik NO Društva Crvenog križa SDŽ.

Izvor: dalmatinskiportal.hr

Skip to content