U promrzlom beskućniku obitelj prepoznala nestalog sina

Fotografija promrzlog mladića koji se bori protiv hladnoće ogrnut debelom sivom dekom i naslonjen na odvod pare, otkrila je neočekivanu priču

{jathumbnail off}Fotografkinja američkog Associated Pressa željela je pokazati učinke neuobičajeno hladnog vremena koje je zahvatilo Sjedinjene Države. Snimajući beskućnike koji se pokušavaju ugrijati na ulicama Washingtona, snimila je i jednog mladića za kojeg je doznala tek da se zove Nick.

Priča je dobila neočekivani obrat kada je fotografija objavljena u listu USA Today Sunday.

Stotinama milja dalje u državi New York, jedna je obitelj u tom promrzlom mladiću prepoznala Nicholasa Simmonsa. Držeći u rukama novine, majka je prepoznala svoga nestaloga sina.

Nicholas je nestao prvog dana nove godine, nakon što se odvezao od svoje kuće u crvenom automobilu, samo u tankoj odjeći, bez jakne, novčanika i mobitela.

Obitelj i policija tražili su ga danima, no bezuspješno. Ova fotografija pokazala se kao odgovor na njihove molitve.

Nickova sestra Hannah Simmons poslala je poruku putem Twittera novinarki Natalie DiBlasio, koja je napisala priču: „Molim javite mi se. Napisali ste članak u USA today s fotografijom mog nestalog brata.“

Obitelj se javila i fotografkinji Jacquelyn Martin, koja je snimila Nicka. Sve to navelo je washingtonsku policiju da ga pronađe.

Njegova majka Michelle Simmons još je u šoku:

„Pronašli smo ga i to je najveći primjer Božje ljubavi i intervencije što sam ikada doživjela. Ne mogu riječima opisati kako se osjećam“, istaknula je Michelle.

I dalje se ne zna što se s Nickom u međuvremenu događalo i kako je dospio na ulice Washingtona. Policija kaže da je fizički u redu, ali rastresen te su ga prevezli u washingtonsku bolnicu. Opisali su ga kao normalnog 20-ogodišnjaka koji je živio s roditeljima i radio povremene poslove u fast food restoranima.

Obitelj Simmons poslala je putem Twittera poruku zahvale fotografkinji Martin poručivši joj da im je spasila obitelj.

Autor: Laudato/CNN

Odgovori

Skip to content