Conserve Fest u Zagrebu

  • Written by:

Udruga Obnova u partnerstvu s odjelom za politologiju Matice hrvatske, Hrvatskim slovom, Centrom za Obnovu kulture i Zborom udruga hrvatskih ratnih veterana Vas srdačno i s ponosom poziva na Conserve Fest – trodnevni festival konzervativne misli, koji će se održati od 12. do 14. prosinca 2018. godine. U tom razdoblju će te biti u prilici saznati za naše aktivnosti, poslušati zanimljiva predavanja i rasprave naših atraktivnih gostiju, nabaviti svoje primjerke brojeva časopisa Obnova te upoznati se i družiti s osobama sličnih interesa.

Prvi dan festivala, u srijedu, 12.12. u 18h u dvorani Jure Petričevića, Matica hrvatska (Strossmayerov trg 4) održati će se promocija 10. broja časopisa za kulturu, društvo i politiku Obnova s temom: Konzervativna revolucija – jučer, danas, sutra. Članove udruge Obnova će posjetiteljima približiti pojam konzervativne revolucije i njen povijesni i suvremeni značaj, a u tome će im pomoći uvaženi gosti – pročelnik odjela za politologiju Matice hrvatske Jure Vujić i odvjetnik Krešimir Planinić. Pozivamo Vas i da nakon promocije ostanete na druženju uz prigodni domjenak, također u prostorima Matice hrvatske.

Drugi dan, u četvrtak, 13.12. u 17h u prostorijama Hrvatskog slova (Ulica Hrvatske bratske zajednice 4), slijedi predstavljanje prvog engleskog izdanja časopisa za kulturu, društvo i politiku Obnova – Renewal. Riječ je o kompilaciji odabranih prijašnjih radova Obnovaša u svrhu upoznavanja simpatizera van granica Lijepe naše s našim radom. Pridružite nam se i saznajte kako to planiramo postići, a pritom se i prisjetite ili saznajte za neke od najzanimljivijih naših dosadašnjih radova. Kao gosti će govoriti katolički aktivist dr. sc. Stjepo Bartulica i britanski autor i novinar dr. sc. Robin Harris. Napominjemo da će se predstavljanje održati na engleskom jeziku.

Treći i posljednji dan festivala, petak, 14.12., u 18h u prostorijama Zbora udruga Hrvatskih ratnih veterana (Trg bana Jelačića 15/2) vidimo se na okruglom stolu s temom utjecajnog njemačkog pravnika i političkog teoretičara Carla Schmitta; njegovi lik, djela i razmišljanja u politici, filozofiji i pravu. Raspravljat će dr. sc. Tomislav Sunić, dr. sc. Danijela Lucić, i predsjednik udruge Obnova Marko Paradžik, mag. iur. Svakako dođite jer je riječ o prilici da se sazna mnogo zanimljivih činjenica o poveznicama između moći, politike i prava, i time bolje razumiju današnja geopolitička događanja.

Podržite Conserve Fest i potvrdite svojim dolaskom da je Hrvatska javnost gladna ovakvih inicijativa i rasprava, kako bismo u budućnosti mogli imati još češća i veća događanja.

Radujemo se Vašem dolasku!

Udruga Obnova

Skip to content