Održana četvrta Noć Neretvana u Splitu

  • Written by:

U dvorani hotela Le Meridien Lav održana je još jedna Noć Neretvana i njihovih prijatelja. Tradicionalna zabava Neretvana sa splitskom adresom i ove godine opravdala je očekivanja.

– Za dekoraciju i uređenje predvorja dvorane kao i svake godine zaslužan je bio Milojko Glasović. U glazbenom dijelu nastupali su Branko Medak i grupa Vertigo te klapa Stina iz Ploča. Za ukusan neretvanski brudet zaslužna je ekipa iz Vidonja, dok su neretvansku nošnju prezentirale djevojke iz KUD-a Župa Bagalović Krvavac. Uživanje u dobrim kapljicama omogućili su nam Vinarija Volarević i Vinarstvo Prović. Cjelokupni program na besprijekoran način vodila je Edita Lučić Jelić – prepričali su organizatori.

Na samom početku prigodnim riječima okupljenima obratio se predsjednik Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu dr. Mihajlo Lojpur koji je pozdravio sve prisutne, svima zaželio dobru zabavu i ugodnu večer. 

Od uvaženih gostiju iz Društva Neretvana su naveli: Nina Velu, zamjenika gradonačelnika Splita; Žaklinu Marević, zamjenicu dubrovačko-neretvanskog župana; Dalibora Milana, gradonačelnika Metkovića; Maju Vrnogu, načelnicu Općine Zažablje; Alijanu Vukšić, direktoricu Turističke zajednice Grada Splita; Mišu Glavinića, regionalnog direktora Croatia Osiguranja za Dalmaciju; Tihomira Bečka, zamjenika gradonačelnika Solina; Milojka Glasovića, utemeljitelja Maratona lađa; Pavu Jerkovića, prvog predsjednika Udruge lađara Neretve; Hrvoja Marušića, predsjednika Hrvatske udruge poduzetnika i obrtnika; don Mihaela Provića, povjerenika Ureda za pastoral mladih SMN.

– Moramo naglasiti da je bila organizirana i bogata lutrija s nagradnim fondom većim od 30 tisuća kuna, a glavna nagrada zahvaljujući klinici Svjetlost bila je lasersko uklanjanje dioptrije odnosno operacija očiju – rekli su organizatori.

Iako su bili spriječeni nazočiti čestitke i ugodno druženje poželjeli su Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić koji je ujedno član Društva te Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Skip to content