Petir u Washingtonu sudjeluje na ovogodišnjem 67. Nacionalnom molitvenom

  • Written by:

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir ovoga tjedna boravi u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama gdje će u četvrtak, 7. veljače u Washingtonu sudjelovati na 67. Nacionalnom molitvenom doručku.

Petir je ujedno i jedina hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu koja već četvrti put za redom sudjeluje na jednom od najznačajnijih događanja koje u Washingtonu, uz predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa i članove američkog Kongresa, okuplja političare i diplomate iz svih dijelova SAD-a te državnike iz više od 140 zemalja svijeta.

Nacionalni molitveni doručak vrijeme je kada u duhu prijateljstva, molitve i zahvalnosti svi prisutni ostavljaju po strani svoje razlike, nastojeći izgraditi osobne odnose te produbiti međunarodne odnose kroz ljubav prema Bogu i brigu za drugoga, stoji u pozivu koji su potpisali ovogodišnji domaćini američki senatori Christopher Coons i James Lankford.

Tijekom svoga posjeta SAD-u, zastupnica Petir u Washingtonu će se susresti s guvernerima, senatorima, kongresmenima i političarima koji su se istaknuli u zaštiti i promociji općeljudskih vrijednosti, kao i s predstavnicima brojnih organizacija i institucija civilnoga društva. Jednako tako, Petir je od početka svog djelovanja u Europskom parlamentu uključena u organizaciju Europskog molitvenog doručka koji se održava u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Izvor: hu-benedikt.hr

Skip to content