Ivan Ugrin: ‘Start’ je još 1984. pisao o pobačenim fetusima u kozmetičkoj industriji

  • Written by:

U svom Govoru na Gori, Isus je proklamirao Kraljevstvo Božje navodeći osam blaženstava i zaključio ih riječima: “Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas!” 

I upravo je tako bilo kroz cijelu povijest kršćanstva, od prvomučenika Stjepana, koji je pogubljen netom nakon što je Isus ustanovio Crkvu, do, ako hoćete, Asije Bibi, žene iz Pakistana, koja je godinama bila utamničena u iščekivanju smrtne kazne samo zato što je kršćanka, a rulja je na uličnim prosvjedima tražila njezin linč. Tek je nedavno dobila azil u Kanadi.

Svojevrstan linč ovih dana doživjela su i dvojica hrvatskih klerika, obojica na svoj način povezana s Kanadom. Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac tamo je godinama bio misionar, a iz te daleke zemlje u Hrvatsku je kao svećenik, salezijanac stigao don Damir Stojić. Potonji je na studentskom vjeronauku ovih dana govorio o temi pornografije i doživio vrijeđanja, a biskup Jezerinac usudio se progovoriti o tome kako se od mesa pobačene djece rade parfemi. 

Na naslovnici jednih hrvatskih novina osvanule su njihove fotografije s porukom “Glup, gluplji…” Stojić im je na Facebooku “zahvalio” na besplatnoj reklami za studentski vjeronauk(!).

Međutim, fra Mario Knežević, na svom je FB profilu napisao ovo: “Iste ovakve naslovnice s ciljem da ogade Crkvu i Stepinca pojavljivale su se u vrijeme komunizma. Tada je uz Stepinčevu sliku pisalo kako je zločinac koji djeci vadi oči. Tim stazama revolucije i danas neki mediji marširaju. Naravno da ovo sad nije širenje mržnje. Reći nekome da je glup i gluplji je pohvala i izraz ljubavi!?” Nedostajalo mu je uz to tek jedna informacija, kako “blagoslov” takvim naslovnicama daje i jedan bivši fratar, a danas vrhbosanski svećenik koji drma koncernom koji izdaje te novine.

Što se tiče, pak, nes(p)retne Jezerinčeve izjave – spominjao je parfeme, umjesto kozmetike – dr. sc. Hrvoje Pende navodi kako je već duže vrijeme poznato da pojedine tvrtke, poput npr. Neocutis Inc., za proizvodnju svojih skupih krema protiv bora, za hidrataciju, ljepši ten i slično, među ostalim, koriste i fetusne stanice abortiranih beba… Kreme koje ženama i muškarcima održavaju mladolik izgled ne rade se samo od jeftinih kemikalija, nego u sebi kao najdragocjeniji dio sadrže proteine iz stanica pobačenih beba.

Ovo je objavljeno na portalu narod.hr. No, ako niste znali, o ovoj je temi još davne 1984. godine pisao zagrebački “Start”. U seriji napisa novinarka Ingrid Badurina pod egidom “Nerođena djeca u industriji ljepote” piše o tome kako se živi ljudski fetusi koriste za znanstvene pokuse i za kozmetologiju, a mračnom trgovinom fetusa bave se i najrazvijenije zemlje. Autorica te šokantne činjenice navodi iz knjige “Trgovci nerođenim bebama” koja je u to doba objavljena u Švicarskoj. Početkom devedesetih izašla je i u hrvatskom izdanju. Uzmite i čitajte, jer “tko ne čita umire glup”, kako bi rekao vlč. Anđelko Kaćunko.

Izvor: IVAN UGRIN/MISIJA

Skip to content