SVJEDOČANSTVO – JIM CAVIEZEL: Bez Međugorja nikada ne bih igrao u ‘Pasiji’

  • Written by:

U prostoru Hrvatske udruge Benedikt (Split, Dubrovačka ulica 15), u srijedu 10. travnja 2019. s početkom u 20 sati, održat će se još jedna zanimljiva projekcija.

Glavnom ulogom u filmu „Pasija“, Jim Caviezel je postigao svjetsku slavu. U ovom fascinantnom svjedočanstvu doznat ćemo što je sve morao pretrpjeti kako bi film ugledao svjetlo dana.

Spomenuta uloga skoro mu je uništila karijeru, jer su filmske ponude nakon nje naglo presušile. Zanimljivo je da ga je na to upozorio i slavni redatelj Mel Gibson: „… onda sam ga pitao želi li da glumim Isusa i rekao je da želi. Idućeg dana nazvao me doma i pokušao odgovoriti. Znate, tako to ide. Posvetite se Kristu, odlučite nešto napraviti, i onda nastupi đavao i nastoji vas izgurati. I odjednom: ‘Nisam trebao ovo, nisam trebao ono… ne mogu ja napraviti taj film, nisam ja pravi čovjek za to…’, …Tako me je nazvao i rekao mi: ‘Ako odradiš ovaj film možda više nikad nećeš raditi u ovom gradu’. Osjetio sam strah…“.

Jim tvrdi da bez međugorskih iskustava nikada ne bi prihvatio ulogu u „Pasiji“. U Međugorju je, naime, iskusio jednu do tada nepoznatu dimenziju vjere.

Pozivamo Vas na projekciju ovog zanimljivog i nadasve poticajnog svjedočanstva, unaprijed se radujući našem zajedničkom druženju.

HUB

Skip to content