Sedmi dan manifestacije “Dani kršćanske kulture”

  • Written by:

U petak 12. travnja nastavio se niz igranih filmova u prepunoj Kinoteci Zlatna vrata: s početkom u 18 sati posjetitelji su pogledali dirljivu obiteljsku dramu pod nazivom “Ratna soba” koja progovara o vrijednostima obitelji, vjere, ljubavi, prijateljstva i vjernosti. Gosti večernjeg programa u 20 sati u palači Milesi bili su Nikola Bolšec i Ivo Džeba, predsjednik i potpredsjednik Hrvatskog čestertonijanskog kluba posvećenog promicanju lika i djela Gilberta Keitha Chestertona, slavnog engleskog obraćenika i jednog od najzanimljivijih i najutjecajnijih katoličkih pisaca 20. stoljeća. U programu pod nazivom “Književni velikan pera i uma: G. K. Chesterton, uzbudljiva romantika pravovjerja” Nikola Bolšec i Ivo Džeba brojnu su publiku upoznali sa životom toga velikana, te progovorili o važnosti i utjecaju njegovih djela na nas danas – naime, prošlo je više od osamdeset godina od smrti ovoga velikana, a nezaustavljivo niču društva posvećena tome engleskom piscu,  time pokazujući da je njegova misao možda upravo u ovo vrijeme aktualnija nego ikada do sada.

Osmi dan manifestacije Dani kršćanske kulture u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku

U subotu 13. travnja, osmog dana manifestacije Dani kršćanske kulture  u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu s početkom u 18 sati bit će projekcija igranog filma: “Različit kao ja”. Temeljen na istinitoj priči, ovaj film donosi priču o velikom prijateljstvu koje stoji iza vrlo uspješne fondacije “Različit kao ja” koja pomaže tisućama beskućnika u Americi.  U nastavku programa u 20 sati u crkvi Gospe od Zdravlja održat će se korizmeni koncert pod nazivom “Tu Domine, spes mea – Tragom hrvatske pjevane baštine”, u izvedbi mješovitog pjevačkog zbora Camerata Vocale Split.

Subotnji program na poseban će način biti posvećen mlađoj publici: u sklopu “Programa za mlade u Solinu, gradu mladih” s početkom u 10 sati Arheološki muzej u Splitu priredio je “I. mali simpozij Martyres Salonitani” – muzejsko-edukativni program za djecu viših razreda osnovne škole. U popodnevnim satima u Teatrinu Gradske knjižnice Solin bit će projekcija dva filma: animiranog filma za djecu “Ups! Noa je otišao” s početkom u 17 sati te igranog filma za mlade “Zvono” s početkom u 19:30 sati.

U dubrovačkom kinu Visia posjetitelji će imati priliku pogledati igrani film “Čudo”, u kojem glavne uloge igraju Julia Roberts i Owen Wilson, a koji je preporučilo i hrvatsko Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Šibensku publiku u katedrali u 20 sati čeka izvedba mjuzikla za djecu pod nazivom “Učitelja tražim” autora Daria i Jelene Mikulandra, a u izvedbi Dječjeg zbora župe sv. Jakova iz Šibenika.

Skip to content