Proslava prvog rođendana Zaklade sveti Dominik Savio

  • Written by:

Na blagdan svetog Dominika Savia, 6. svibnja, Zaklada koja nosi ime po tom malom svecu velikog duha, utemeljena na isti dan prošle godine, Zaklada sveti Dominik Savio proslavila je svoj prvi rođendan.

Božjom providnošću, dobrotom i ljubavlju vlč. Ivice Berdika u župi sv. Stjepana prvomučenika, Botinec zakladnici su slavljenjem svete Mise obilježili prvu obljetnicu djelovanja Zaklade.

Kao i svih predhodnih važnijih događanja vezanih uz život svetog Dominika Savia, utemeljitelji Zaklade, podupiratelji pripremali su se molitvom devetnice i svakodnevnom krunicom svetom Dominiku Saviu.

U svetoj Misi bili su prikazani svi stipendisti koje Zaklada pomaže i duhovno prati, dvije majke koje ne mogu začeti dijete, kao i svi mladi te naši ovogodišnji prvopričesnici, ministranti koje sveti Dominik Savio posebno zagovara.

Svečano slavlje svete Mise u Župi Botinec uveličao je iznimno stalno veliki broj ministranata na oltaru kao i snažan slavljenički tim zajednice Nanovo rođeni.

Nakon svete Mise svi prisutni vjernici poslušali su izlaganje o kratkom, ali bogatom životu sv.Dominika Savia. Tom prilikom također je i predstavljena Zaklada koja na tragu Dominikovog života nastavlja pomagati mlade u školovanju kroz materijalnu pomoć i duhovno pratiteljstvo.

Slavlje je završeno čašćenjem relikvije svetog Dominika Savia te posebnim Dominikovim blagoslovom za tamo prisutne brojne ministrante, djecu, podupiratelje Zaklade i ostale vjernike.

Zajedničko druženje nastavljeno je u prostorijama Župe Botinec uz malu zakusku, slavljeničku tortu i vrlo živ i srdačan razgovor.

Na izvoru žive vode koja pršti iz vrlo male i skromne župe Botinec, vlč.Berdika, uz zajednicu vrelih srca mladih Nanovo rođeni, uz brojne simpatizere, prijatelje, podupiratelje na najljepši način proslavljen je spomendan svetog Dominika Savia, a time i prvi rođendan mlade Zaklade koja se diči imenom tog velikana Duhom.

Skip to content