Prijem za zlatne sportaše splitskih Lastavica

  • Written by:

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš susrela se danas s članovima splitske Udruge za inkluziju Lastavice, a povodom velikog uspjeha njihovih sportaša i sportašica na nedavno održanoj Specijalnoj olimpijadi u Abu Dhabiju.

Naši su se sportaši, Željko Sedlar i Jagoda Kelam natjecali u Atletici, u utrkama na 100 i 200m, a kući, u svoj Split, donijeli su zlato i srebro! Još uvijek uzbuđeni i puni dojmova prepričali su zamjenici Hrgović Tomaš sve detalje s dalekog putovanja i natjecanja, a zbog postignutih rezultata posebno su zahvalni svom treneru Antoniu Požgaju. – Imate svaki razlog biti ponosni na svoje sjajne rezultate koji su plod ustrajnog rada i na tome vam od srca čestitam, kazala je zamjenica Hrgović Tomaš uz koju je na prijemu nazočila i Magda Vrvilo, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju.

Koliko je vrijedan ovaj uspjeh govori i činjenica da se na olimpijadi natjecalo više od sedam i pol tisuća olimpijaca iz 190 različitih zemalja cijeloga svijeta . Inače, Specijalne olimpijske igre održavaju se od 1968. godine s ciljem promicanja razumijevanja, prihvaćanja i integracije ljudi s intelektualnim teškoćama.

Izvor: split.hr

Skip to content