(VIDEO) Izvrstan nastup Karoline Vidović Krišto

  • Written by:

Na zagrebačkom Kaptolu Karolina Vidović Krišto, Boris Havel i Zvonimir Hodak predstavili su iznimnu knjigu “Velika laž – nacistički korijeni ljevice”, američkog autora Dinish D’Souze.

“Kada živite u društvu u kojem se komunizam glorificira kao antifašizam, a živimo, onda je vrlo popularno nazivati se ljevičarom.

Kada živite u društvu u kojem se fašizam i nacizam nameću kao desni ekstremizmi, a živimo, onda je vrlo nepopularno, rekla bih u tom kontekstu čak i neprihvatljivo, nazivati se desničarom.

Ali, jesu li fašizam i nacizam desni ekstremizmi?

Nisu – fašizam i nacizam nisu desni ekstremizmi, odlučno piše i jasno argumentira Dinesh D’Souza. Problem je, kaže, počeo kada se nisu ostvarila Marxova glavna proroštva. Tada je nastala kriza na ljevici, među socijalistima, pa su se marksisti rascijepili na dva glavna tabora – prvi je postao lenjinizam i boljševizam, a drugi – fašizam i nacizam.”, rekla je Vidović Krišto, te iznijela niz zapanjujućih povijesnih podataka o kojima se desetljećima šuti.

“Ako bi me netko pitao”, rekla je Vidović Krišto, “u kakvom društvu danas živimo, kakva je Hrvatska? Možda bih odgovorila ovako: ‘Naša kultura jest kultura obrednog zlostavljanja i zastrašivanja, u kojoj ljevičari ljude koji drukčije misle verbalno napadaju, pribijaju na stup srama i teroriziraju, u nekim slučajevima ne samo da njihov glas utišaju nego i da im unište i karijeru i život. Danas je demoniziranje redovit način djelovanja ljevice. I, usput, upravo su zbog toga mnogi postali bojažljivi. Žive u strahu od medija i njihove moći kojom ih mogu tako ponižavati da će ih i njihova strana pokopati.’ Kraj citata. Upravo sam pročitala citat iz knjige koju danas predstavljamo. Autor nije pisao o mojoj, nego o svojoj državi.”

Knjigu možete naručiti ovdje https://naklada-benedikta.hr/index.php/kontakt/ .

Skip to content