Nakaradni izbori za Europski parlament

Hrvatska ima pravo na 11 zastupnika od 751-nog zastupnika u EP, 1,47%! Trebali bi nas zastupati oni koji će štititi nacionalne interese, boriti se za prosperitet Hrvatske, zalagati se za prosperitetnu i demokratsku EU koja poštuje nacionalni identitet i nacionalne specifičnosti članica. To je obična podvala jer izborni zakon dopušta glasovanje za jednu listu (stranku) i jedan preferencijski glas na toj listi.

To oni zovu demokracijom, izražavanjem volje naroda. To nema veze s voljom naroda. Kada bi se poštivala volja naroda tada bi glasovali za 11 kandidata bez obzira na kojoj su listi. Imamo situaciju da su sposobni i domoljubni kandidati na različitim listama ali zbog nakaradnog izbornog zakona nije moguće birati najbolje.

Radi se o izbornoj lakrdiji a ne o poštivanju volje naroda.

Poslao sam upit timu Ureda za Europski parlament u Hrvatskoj (osobi za odnose s javnošću)

„Na koji način se glasa u članicama EU na izborima za Europski parlament?

U Hrvatskoj možemo zaokružiti jednu listu i eventualno zaokružiti jednog kandidata na toj listi kojeg želimo istaknuti. Je li se na isti način glasa u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Danskoj, Nizozemskoj i drugdje.

Očekujem vaš odgovor.“

Uhljebi mi nisu odgovorili! (Znao sam da ne ću dobili odgovor, ali trebalo je napraviti test.).

Ne znam jesu li ista izborna načela u drugim članicama EU. Ako jesu onda se radi o diktaturi a ne o demokraciji!

Temeljem „Lex Kuščević“ za izbornu promidžbu će se potrošiti 4 milijuna kuna iz proračuna. Raja diljem Hrvatske je oduševljena što će uhljebi, jebivjetri i izdajnici šetati i potrošiti njihov novac. Nama novca za biokemijski laboratorij u Metkoviću ali ima za izbornu promidžbu uhljeba! Sramota!

 

Hvala ti Bože što završava predizborni kampanja (cirkus)

Završava kampanja laži, lažnog domoljublja, kampanju samoljublja, samohvale i nemaštovitosti.

Priče o važnosti izbora za EP u Hrvatskoj su bezpredmetne jer hrvatski i antihrvatski zastupnici iz Hrvatske imaju minornu ulogu (1,47% EP-a).

Lupetali su kako će štiti nacionalne interese ali nisu nam kazali što oni misle pod nacionalnim interesima. Istanbulska konvencija i Marakeški sporazum su u suprotnosti s nacionalnim interesima!

Pričali su o nacionalnom identitetu i pri tome izjednačili domoljublje i nacionalizam. Nisu čuli za Gvozdansko, nisu čuli za Zrin niti znaju gdje se nalaze ali pričati o nacionalnom identitetu to znaju.

Partija (SDP) koja je sve mjerila po pripadnosti partiji priča o ravnopravnosti. Njeni kandidati zaboravljaju kako su dolaskom na vlast smjenili na stotine dužnosnika jer nisu bili članovi njihove stranke. Ljudi koji skidaju hrvatski grb s dokumenata govore o ravnopravnosti! Strašno!

EP će neke mrvice dati i Hrvatskoj ali sve ono što je važno Hrvatska ne će dobiti. Politika EU i politika RH ne idu u istom smjeru jer EU ne vodi računa o hrvatskim interesima već o interesima moćnih mnogoljudnih država. Nadalje, europarlamentarci moraju staviti interes EU ispred interesa države iz koje dolaze.

Šest godina smo članica EU, evo kako nas EU poštuje:

„18. ožujka 2019. Glavna uprava za pismeno prevođenje (DG TRAD) objavila je novi natječaj za prevođenje na 19 ciljanih jezika: bugarski, češki, danski, nizozemski, engleski, estonski, finski, francuski, grčki, mađarski, irski, talijanski, latvijski, litavski, malteški, portugalski, slovački, slovenski i švedski.“

NEMA HRVATSKOG!?  Radi se o diskriminaciji a ne o ravnopravnosti!

Što nam današnja EU nameće:

Drug Frans Timmermans (podpredsjednik Europske komisije i vodeći kandidat Socijaldemokrata PES/SPD za izbor u Europskoj uniji, SDP-ov uzor) je izjavio:

„Jednonacionalne – monokultralne države trebale bi nestati. Masovno useljavanje muslimanskih muškaraca je sredstvo za postizanje tog cilja“.

„Današnji konzervativci koje cijene vrijednost vlastitih nacija i hoće imati mirnu budućnost u svojim društvima pozivaju se na prošlost koja ne postoji“

 

 

Slično nam poručuje i drugarica, (iz Istočne Njemačke je), Angela Merkel:  „Države članice danas moraju biti spremne predati svoju suverenost,“! Nacionalizam pokušava uništiti Europu”.

A što ona misli pod nacionalizmom to nam drugarica nije objasnila.

 

Drug Manfred Weber, zamjenik šefa CSU i glavni kandidat pučke stranke EVP), pozvao je na odgovor nacionalistima i obećao da oni neće biti dio njegove većine u Europskom parlamentu. Naglasio je kršćansku orijentaciju Europe. 

Nemamo odgovor što Weber misli pod nacionalizmom!? Očito je da drug ne razlikuje domoljublje od nacionalizma!

Gdje on vidi kršćansku orjentaciju u današnjoj Europi? Dakle, radi se o lupetanju!

U svakom slučaju loše nam se piše jer EU vode ispodprosječni političari, političari bez vizije i sposobnosti. EU nije rješila niti jedan veći problem s kojim se suočila (BiH, Kosovo, Ukrajina, migracije…)

Umjesto demokracije EU birokracija nam nameće jednoumlje, diktaturu.

Iziđi na izbore i glasaj protiv izdajničkih stranaka, partija!

Dr. Marko Jukić

Skip to content