Proslava blagdana svetog Ante Padovanskog u Splitu kod franjevaca na Obali i na Poljudu

  • Written by:

Blagdan sv. Ante Padovanskoga svečano će biti proslavljen u četvrtak 13. lipnja u crkvi sv. Frane na Obali (Trg Franje Tuđmana 1) u Splitu.

Svečevu blagdanu prethodi trodnevnica od 10. do 12. lipnja; svete mise u trodnevnici su u 7.30 i 19 sati, a pobožnost sv. Anti započinje u 18.20 sati. Prvoga dana trodnevnice svetu misu u 19 sati predslavi fra Bernardin Filinić, a u 20 sati slijedi „Noć čudesa“ – molitveno bdjenje. Drugoga dana trodnevnice je „Trinaesti utorak“ koji predslavi fra Martin Jaković, gvardijan samostana sv. Frane u Splitu. Treći dan svetu misu predslavi fra Damjan Glavaš, a slijedi „Obred preminuća sv. Ante“.

Središnje misno slavlje na Svečev blagdan u 19 sati predslavit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Mise će biti tijekom cijeloga dana. U 6 sati misu predslavi o. Jozo Čirko, u 7.30 fra Martin Jaković, u 9 sati don Tomislav Bašić, u 10.30 don Tomislav Ćubelić, a u 12 sati don Vedran Torić. U 15 sati misu predslavi fra Josip Ivanović, u 16.30 sati don Jure Bjeliš, a u 21 sat fra Ante Bešlić. Blagoslov djece i ljiljana je u 18 sati.

Crkva će biti otvorena od 5 sati, a vjernici će tijekom cijeloga, po završetku svetih misa, imati priliku pristupiti i štovati Svečeve relikvije te pristupiti sakramentu svete ispovijedi.

Samostan sv. Ante na Poljudu (župa Svete Trojice) proslavlja svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Ante u četvrtak 13. lipnja. Svečanu svetu misu s procesijom, s početkom u 19 sati, predvodi hvarski biskup mons. Petar Palić. Jutarnje svete mise su u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati, a u 17 sati je sveta misa s blagoslovom djece i cvijeća.

Samostan se za proslavu svetkovine priprema trodnevnicom, koja započinje u ponedjeljak 10. lipnja, a predvodi je fra Ivan Matić. Svakoga dana trodnevnice sveta misa započinje u 19 sati, a prethodi joj pobožnost sv. Anti u 18.30 sati, kao i razmatranje u 17.30 sati. U 20 sati je molitva predanja i ozdravljenja, slavlje bolesničkog pomazanja i molitva zahvale pred Presvetim.

Izvor: MISIJA / SMN

Skip to content