Povodom Dana obitelji na Kupresu će se okupiti 1000 obitelji kako bi istaknuli važnost očuvanja obiteljskih i kršćanskih vrijednosti

  • Written by:

Nakon najvećeg skupa u povijesti slikovite kupreške visoravni, kada je u ljeto 2017. oboren Guinnessov rekord okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu – 2.325 Ivana, Kupres za ovo ljeto priprema novi spektakl, prenosi Hrvatska katolička mreža.

U nedjelju, 28. srpnja, kupreška crkva Sv. Obitelji, bit će domaćin velike proslave Dana obitelji. Uz središnje misno slavlje koje će predvoditi kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, Biskupska konferencija BiH, Župa Svete Obitelji s Kupresa i udruga Kupreški kosci, u suradnji s raseljenim Kuprešacima i prijateljima ovog kraja, organiziraju raznolik cjelodnevni program.

Uz mnoštvo kulturnih i zabavnih sadržaja, cijela kupreška zajednica poziva obitelji da posljednju nedjelju u srpnju provedu na jedinstvenom izletu u prekrasnom bosansko-hercegovačkom kraju.

Obiteljskim danom želi se skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanje obiteljskih vrijednosti u društvu, očuvati kršćanski identitet te pozicionirati Kupres kao ključno svetište Svete obitelji u srednjoj Europi. Istodobno cilj je prezentirati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Kupresa kao iznimne turističke destinacije, koju posljednjih godina otkrivaju mnogobrojne obitelji iz Europe, kako tijekom zimskih mjeseci kad uživaju na skijaškim stazama, tako i tijekom ljeta kada ovaj kraj predstavlja iznimnu oazu za odmor.

Uz to – poručuju organizatori – želja je da Kupres (gdje temperature tijekom ljeta znaju biti i 10-ak stupnjeva niže nego na Jadranu) postane mjesto ljetnog okupljanja i susreta svih Hrvata, bez obzira na to gdje žive, te da zajednički pridonose očuvanju hrvatskog identiteta, čuvaju uspomene na zajednička stradanja, ali i velebne pobjede.

Izvor: narod.hr/hkm

Skip to content