Vojna delegacija Srbije vraćena da komemoariše na Banjici, Sajmištu, Šabcu, Crvenom Krstu itd.

Na graničnom prijelazu Bajakovo zaustavljena je delegacije novočetničke vojske Srbije koja je u prtljazi imala službene uniforme. Medija pišu: “Ministarstvo obrane Srbije priopćilo je da je delegacija na vrijeme i po uobičajenoj proceduri prijavljena da će prisustvovati manifestaciji u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i da je na njoj delegacija trebala sudjelovati po službenom pozivu episkopa pakračko-slavonskog Srpske pravoslavne Crkve Jovana Ćulibrka.”

Za navedenu tvrdnju nisu pokazani nikakvi dokazi! A glavno pitanje je zašto bi vojna delegacija novočetničke Srbije bila u Jasenovcu kada ima Banjicu (Beograd), Sajmište (Zemun), logor u Šabcu, Crveni Krst u Nišu itd.

Srpska pravoslavna crkva (SPC) nastavlja svoju antihrvatsku djelatnost i poziva vojnu delagaciju Srbije! Treba podsjetiti da je djelovanje SPC-a u Republici Hrvatskoj (RH) protupravno. Za vrijeme Domovinskog rata SPC-a je poticala i sudjelovala u agresiji na RH. Danas nastavljaju sa svojom antihrvatskom rabotom ali o tome antihrvatski mediji ne pišu, a hrvatski političari ne govore. Zašto episkop SPC-a poziva vojnu delegaciju u Hrvatsku i to na mjesto ustaškog logora o kojem je stvoren četnički mit o masovnim zločinima koji nisu potkrijepljeni odgovarajućim dokazima. Kažu četnici da je četnička vojna delegacija trebala prisustovati obilježavanju Dana jasenovačkih novomučenika!

Godišnje imamo više četničkih derneka u Jasenovcu s lažima, preuveličavanjem broja žrtava i blaćenjem hrvatskoga naroda. Pitanje za premijera, predsjednicu, predsjednika Sabora: Do kada ćemo trpjeti taj četnički teror? Do kada ćemo trpjeti laži, podmetanja i prozivanje kada se zna da je logor u Jasenovcu komunističko-četnički mit kojega unatoč dokazima komunisti i četnici uporno propagiraju? Zar nije dosta srbijanskog propagandnog terora, višestrukog uvećavanja žrtava, laži i izmišljotina?

Tko su Jasenovački novomučenici?

Ne znamo što je točno bilo u Jasenovcu za vrijeme NDH ali znamo što je bilo za vrijeme Domovinskog rata pa je vrijeme da se širanje laži i mržnje sankcionira.

Novomučenici u Jasenovcu su borci HOS-a koje su četnici masakrirali 1991.: Mario Huis (29 .), Dino Simić (25 g.), Zlatko Klasić (39 g.), Ivan Bebić (24 g.), Miroslav Martinovski (30 g.), Mirko Petrin (20 g. ), Davor Milaković (25 g.), Slavko Jager (25 g.), Željko Grgić (25 g.), Željko Barić (30 g.) i Milan Špoljarević (30 g).

Slavko Jager je bio Slovenac iz Maribora koji se pridružio HOS-ovcima u borbi protiv velikosrpske agresije sa samo 25 godina. Rođen je 17.11.1966., živio u Sloveniji, neoženjen. Poginuo je 29. studenog 1991. Bio je teško ranjen, pao u okruženje i ruke četnicima. Četnici su mu iskopali oči odvijačem i polomili mu svaku kost te ispalili u njega čak 76 metaka!

Retorika srbijanski političara je prešla svaku mjeru pa je vrijeme da se odgovori na pravi način, da se protjera veleposlanica Srbije koja je nedavno svašta govorila o operaciji “Oluja”. To je način da se postojeća agresija na Hrvatsku prekine i da se nešto promijeni jer kamilica izjave ne će dati nikakav rezultat.  

U Srbiji je rehabilitirano četništvo a hrvatski političari govore o napretku Srbije za pristup EU! To je umobolno! Politika EU je jadna, evo primjera: povjerenica za proširenje dolazi u Beograd, Šešelj joj u skupštini Srbije priredi četnički doček s nizom uvreda a ta spodoba izjavi na konferenciji za tisak da je Srbija napredovala u pristupnim pregovorima!? To je umobolno i sramotno! I u politici postoje neke norme ponašanja, granice, koje treba poštivati!

Kada Srbija prizna koncentracijske logore na svom teritoriju za vrijeme Domovinskog rata, kada vrati dokumentaciju Vukovarske bolnice, kada otkrije mjesta masovnih i pojedinačnih grobnica u kojima su nestali, kada prizna agresiju na RH, prizna ubijanja, silovanja i protjerivanja, vrati sva dobra koja je otuđila u vrijeme Jugoslavije i Domovinskog rata te plati ratnu odštetu moće se reći da je napravila napredak u pristupnim pregovorima.

Dosta nam je glupastih izjava hrvatskih političara o napretku i podupiranju četničke Srbije za pristup EU. Neka pogledaju što mediji (televizije, radio, pisani mediji) objavljuju u Srbiji, neka vide kako šire laži i silnu mržnju prema Hrvatima i hrvatskoj državi. Neka obrate pažnju na ponašanje SPC-a. SPC se ponaša kao da je politička stranka, što je nedopustivo! Nedopustivo je da SPC djeluje u Hrvatskoj (to je protupravno) jer Hrvatska ima svoju pravoslavnu crkvu!

Hrvatski političari moraju shvatiti da se protiv RH vodi specijalni rat (da se ostvaruje Memorandum 2) i da je vrijeme za odlučan odgovor, upoznavanje članica EU-a, NATO-a i SAD-a s napadima na članicu te poduzimanje odgovarajućih mjera. Slučaj upada (11 huligana) u kafić, slučaj sukoba na parkiralištu (Rijeka) i drugdje su primjeri specijalnog rata, optužuje se narod i država zbog pojedinačnih događaja koji su planirani od strane pete kolone u Hrvatskoj i u Beogradu! Važno je znati da su sudionici tih događaja (Srbi) bivši pripadnici pobunjeničkih četničkih postrojbi u Hrvatskoj, pripadnici agresora! O tome treba izvjestiti veleposlanike u Hrvatskoj i njihove matične države jer se incidenti koriste za širenje mržnje prema Hrvatima i RH.

Budući da je RH članica EU onda hrvatski zastupnici i Vlada moraju u EU objasniti o čemu se ovdje radi, moraju članicama NATO-a objasniti da je u Srbije rehabilitirano četništvo i da se ne radi o nikakvom napretku!

Četnička retorika:

“Revizija povijesti koja se događa u Hrvatskoj je zaštrašujuća i ne samo za Srbiju i regiju, već za cijelu Europu. I to je problem koji nadilazi Srbiju, to je problem EU”, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić za N1 televiziju Autor: DnevnoNedjelja, 08. rujan 2019. u 20:13

“Ja razumijem da se Hrvati ne žele prisjećati svoje prošlosti u Drugom svjetskom ratu… Postojala su samo dva nacistička režima u Europi”, rekao je Vučić novinarima aludirajući na Njemačku i NDH.

Vučić je rekao novinarima da je “ponosan na borbu srpskog naroda, jer se srpski narod borio protiv okupatora”. To je zaboravio potkrijepiti logorima Nedićeve kvislinške države. Zaboravio je navesti činjenicu da su Srbiju oslobodile jedinice Crvene armije i jedinice Bugarske a ne srbijanske. Neka srbijanska vojska komemoariše na Banjici  (80.000 ubijenih), na Sajmištu (više od 60.000 ubijenih), u Šabcu (više tisuća ubijenih), na Crvenom Krstu –Niš (također mnogo ubijenih) i drugdje u Srbiji gdje su napravljeni masovni zločini.

Reakcije hrvatskih političara su blage. Predsjednica i premijer su dali primjerene diplomatske izjave ali to nije dovoljno kada se radi o teškoj četničkoj provokaciji (u vučjoj jami se govori vučjim jezikom). Vrijeme je za odlučnu reakciju i zabranu (kažnjavanje) četničkog govora mržnje (vidi Novosti). Za postojeće stanje odgovoran je premijer, ministar unutarnjih poslova i ministar pravosuđa jer su svojim nečinjenjem dozvolili pljuvanje po hrvatskom grbu, zastavi, hrvatskim braniteljima i domoljubima.   

Koliko EU zna o stvarnom stanju u Hrvatskoj? Ne zna ništa jer ih naša Vlada, diplomacija nije izvjestila o srbijanskom,  četničkom, teroru. Hrvatska diplomacija je neučinkovita, lijena a ponekad provodi antihrvatsku politiku i zato imamo ovo stanje. 

Nakon izljeva mržnje iz Srbije (Vučić, Vulin, Brnabić, Dačić itd.) naši političari, niti mediji nisu podsjetili četničku vlast u Srbiji na četničke zločine za vrijeme Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata. Četničku vlast u Beogradu treba podsjetiti na srbijanske zločine u RH tijekom Domovinskog rata: Ovčara, Petrinja, Glina, Tovarnik, Berak, Škabrnja i mnogi drugi.

 

 

Srbijanska vojna delegacija nema što tražiti u Jasenovcu bila najavljena ili nenajavljena!

Srbija ne smije ući u EU bez rješavanja sudbine nestalih, bez povrata otuđenih dokumenata i dobara, bez priznavanja agresije tijekom Domovinskog rata, plaćanja ratne odštet i ostalo. To je minimum i svaki hrvatski političar koji ne bude tražio ispunjavanje navedenih uvjeta je izdajnik i treba mu suditi za izdaju.

Danas govoriti o napretku Srbije je čin veleizdaje!

 

Skip to content