Pravobraniteljica o cijepljenju!

Vijest dana: “Pravobraniteljica traži zatvor za roditelje koji ne cijepe djecu”!?

Je li pravobraniteljica normalna?

Izjava pravobraniteljice, iz tiska:

“Naime prema čl. 93. Obiteljskog zakona (NN 103/15) roditelji su dužni i odgovorni skrbiti se o zdravlju djeteta te mu omogućiti korištenje mjera za očuvanje te unaprjeđenje zdravlja i ozdravljenje u slučaju bolesti, sukladno propisima kojima se uređuje zdravstvo i zahtjevima medicinske znanosti. Nažalost, u praksi se sve češće događa da roditelji odbijaju preventivne i dijagnostičke postupke te liječenje djeteta koje liječnici smatraju nužno potrebnim, čime je dovedeno u pitanje ostvarivanje zdravstvenih prava djeteta u njegovom najboljem interesu sukladno čl. 24. i čl. 3. Konvencije o pravima djeteta UN-a”, poručila je pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević. 

Postavlja se nekoliko pitanja:

  1. Je li cijepljenje djeteta uvijek najbolji interes djeteta?
  2. Hoće li pravobraniteljica preuzeti skrb za djecu kada roditelje smjesti u zatvor?
  3. Garantira li pravobraniteljica da cijepljenje ne izaziva nuspojave?
  4. Hoće li pravobraniteljica skrbiti za djecu s nuspojavama cijepljenja (hoće li voditi djecu na fizikalnu terapiju, logopedu, psihologu itd.)?

 

Roditelji skrbe za svoju djecu i žele im sve najbolje pa imaju strah da će cijepljenje loše utjecati na razvoj i zdravlje njihova djeteta i iz tog razloga ne žele cijepiti djete pa se ne radi o zanemarivanju djeteta! Cijepljenje je nužno zlo i treba ga provoditi, radi se o dvostrukom učinku. Cijepljenje ima dobru ali i lošu stranu, nekada više a nekada manje izraženu. Nuspojave cijepljenja: „Disleksija, minimalno oštećenje mozga, hiperaktivnost i poremećaj deficita pažnje, autizam, alergije, vizualne i mnoge druge neurološke bolesti koje se danas sve zajedno nazivaju „poremaćaj u razvoju“, jedva da su postojale prije programa masovnog cijepljenja“ (Tedd Koren). Vjerojatno 20 posto američke djece – jedno od pet – pati od „poremećaja u razvoju“. !? je teško dokazati pa se igroniraju prigovori roditelja.

Slučaj iz BiH, s portal:

“Tisuće beba u BiH umrlo zbog cjepiva, a Hrvatska taji da ga ispituje na vlastitoj djeci!

Autor: Damir Kramarić Četvrtak, 18. listopad 2012. u 22:31

Bosanska aktivistica razotkriva mračne tajne UNICEF-a, Svjetske zdravstvene organizacije i Bill Gatesa, progovara o potkupljivim bosanskim državnim dužnosnicima i novinarima, te o njihovom nastojanju da zaborave i iz pamćenja izbrišu 2249 malih grobova.”

“Hebrang: I nama su nudili to cjepivo, bilo je sumnjivo pa sam ga odbio”

Mogu li roditelji biti mirni kada ovo pročitaju?

Cijepljenje je sigurna zarada za moćnu farmaceutsku industriju i ona će “kupiti” medije da pišu pozitivno o cijepljenju i da ne spominju nuspojave cijepljenja. Koliko je cijepljenje utjecalo na imunološki sustav ljudi i je li cijepljenje dovelo do velikog porasta imunoloških bolesti? Postoji li uzročno-posljednična veza?

Ako pravobraniteljica nastupa tako odlučno garantira li ona da je cjepivo 100% sigurno? Nitko ne garantira da je cijepljenje 100% sigurno, pa to ne može ni pravobraniteljica!

Tko pomaže roditeljima kada nastupe nuspojave cijepljenja (koje se ne mogu dokazati)? Nitko!

Ako cijepljenje uspori normalan razvoj djeteta, što je teško dokazivo, tko je odgovoran?

Zakonski obvezujemo cijepljenje djece i odraslih ali im ne garantiramo da ne će imati posljedice cijepljenja! Imamo nuspojave cijepljenja, statistički su prihvatljive s pozicije države ali nisu prihvatljive s pozicije roditelja i djeteta koje je ugroženo cijepljenjem.

Profesor kaže pacijentu da treba napraviti novu dijagnostičku pretragu pa bolesnik pita je li to opasno a profesor odgovara da je učestalost smrtnih slučajeva 1:10.000. Bolesnik kaže: To je za vas 1:10.000 ali ako se to meni dogodi to je za mene 100%!

Cijepljenje treba provoditi, treba izabrati najbolja a ne najjeftinija cijepiva (obično se izabire najpovoljnija, najjeftija, ponuda). Treba razmotriti jesu li sva cjepljenja koja su obvezna  zaista i potrebna. Nužno je istražiti i pratiti negativne učinke cjepljenja te pomoći roditeljima čija su djeca imala nuspojave cijepljenja.

Cijepiti djecu i odrasle kada je to medicinski opravdano, ali cjepivo mora biti provjereno a u slučaju nuspojava država mora preuzeti odgovornost i pružiti pomoć cijepljenima i njihovim roditeljima.  

Lupetanja pravobraniteljice o kažnjavanju roditelja zatvorom, koji ne žele cijepiti svoju djecu jer ih žele zaštititi,  su nedopustiva!

Skip to content