TJEDAN SJEĆANJA: Kroz predavanje upoznali se s Domovinskim ratom u Škabrnji

  • Written by:

VRIJEME PRISJEĆANJA

Zainteresirani Kaštelani ovog su utorka imali priliku čuti nešto više o Škabrnji, malom mjestu u zadarskom zaleđu koje je tijekom Domovinskog rata prošlo svoju kalvariju, na predavanju „Škabrnja u Domovinskom ratu“, koje se, u sklopu Tjedna sjećanja održalo u Kaštel Kambelovcu.

Predavač je bio doc.dr.sc. Ivan Matijević, koji je u uvodu govorio o povijesti i životu u Škabrnji još od 11. stoljeća do početka Domovinskog rata te o periodu Domovinskog rata, tadašnjoj politici, ratnim operacijama i ljudskim sudbinama. Pri tome su prikazane brojne fotografije i vojne karte.

Osim samog predavanja, Matijević je odgovarao i na pitanja nazoćnih, posebno nekoliko mladih studenata povijesti te drugih mladih na predavanju.

Sve koji su ove večeri nazočili događanju pozdravila je predsjednica Mjesnog odbora Kaštel Kambelovac Doris Grgurin, kao suorganizator događanja. Organizator Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju je hrvatska udruga Benedikt, dok su pokrovitelji predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović te Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Izvor: www.kastela.org

Skip to content