Poziv na Misijsku izložbu “Imaj srce za mene”

  • Written by:

Idući u susret Božićnom otajstvu, Društvo Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije pripremaju prodajnu izložbu za potrebe misija i njihovih siromaha.

Ova izložba već je tradicionalni projekt naših marljivih vanjskih suradnika Društva PMI-a zajedno sa sestrama voditeljicama, Služavkama maloga Isusa. Potaknuti po uzoru na našeg slugu Božjeg Josipa Stadlera IMATI SRCE za potrebne, imamo veliki motiv u srcu i angažiranju nahraniti gladne i pomoći našim misionarima. Evanđeoski zakon ljubavi poziva nas na djelotvornu ljubav. Ujedno pri otvorenju izložbe imamo duhovni dar za sve misionare diljem svijeta; Gospinu krunicu (predmole članovi DPMI-a i podupiratelji) i Euharistijsko slavlje koje predslavi kapucin, župnik i gvardijan te ujedno i misionar milosrđa fra Žarko Lučić .

Čitavu predhodnu godinu svi misionari i misionarke među članovima Društva PMI-a imaju svog molitelja kao potporu u radu za Božje kraljevstvo. Na otvorenju ove naredne, ponovno svi nazočni moći će „uzeti ime“ jednog misionara za sljedeću godinu. Osjetili smo da se mnogi tome raduju. Bogu hvala na ovoj raspoloživosti duhovnog zajedništva i potpore! SVAKI OD NAS JE JEDNA MISIJA U SVIJETU, JER JE PLOD LJUBAVI BOŽJE – rekao je papa uz ovogodišnji mjesec misija.

Početak programa 29. studenog 2019. u 17 sati u svetištu Gospe od Pojišana a zatim otvorenje izložbe u 18 sati do 21 sat u župnoj velikoj dvorani “Sv. Leopold“. Slijedeća dva dana, u subotu i nedjelju, izložba je otvorena od 8.30 do 20.30 sati.

Svi dragi suradnici i narode Božji, DOBRO DOŠLI! Neka svima Mali Isus po zagovoru sluge Božjeg Josipa Stadlera i svih naših Hrvatskih svetaca i blaženika, podari blagoslov u ime svih kojima ćemo ovim projektom ublažiti bol i donijeti radost za Božić.

s. Dolores Brkić, pročelnica DPMI-a, SPLIT
i gđa. Zrinka Ančić, članica vrh. vijeća DPMI-a

Skip to content