TwitterFacebookPinterestGoogle+

Zaustavimo Izvješće Lunacek!

  • Written by:

 

Dokument koji predlaže lezbijska eurozastupnica Ulrike Lunacek naći će se 3. veljače na glasovanju pred Europskim parlamentom. Zastupnicu podupire isti lobi koji je gurao izvješće portugalske zastupnice Edite Estrela. Socijalisti, liberali i zastupnici zelenih stranaka udružili su se da zajedno promiču interese homoseksualnih aktivista, liberalnih feministkinja i industrije abortusa. Pozivamo vas da zajedno zaustavimo i ovo izvješće!

Usvajanje ovog izvješća nametnulo bi svim državama članicama EU obvezu „mejnstrimizacije“ homoseksualnosti u javnim politikama u svim sektorima, obvezu priznavanja istospolnog „braka“ te bitno ograničilo slobodu govora i izražavanja svima onima koji se protive homoseksualnosti, što uključuje i roditelje koji ne žele da im djeca budu izložena štetnoj homoseksualnoj propagandi.

I ovo izvješće moguće je zaustaviti i dužni smo ga zaustaviti jednostavnim potpisivanjem peticije eurozastupnicima, što će vam oduzeti svega minutu vremena.

Pozivamo vas da svakako pogledate i poticajne govore nekih zastupnika iz Grupe europskih konzervativaca i reformista, kojima se priključila naša zastupnica Ruža Tomašić, na plenarnoj sjednici 16. siječnja kada se po treći put raspravljalo o izvješću zastupnice Estrela. Tom su prilikom članovima Europske komisije postavljena neka zanimljiva konkretna pitanja u vezi nadležnosti EU nad svjetonazorskim pitanjima, uključujući i spolni odgoj.

U nastavku prenosimo poziv na potpisivanje peticije kojega smo dobili od udruge CitizenGO, organizatora ove akcije.

 

Dragi Zdravstveniodgoj.com,
Ljevičari ne miruju, prema tome… ne možemo ni mi!
Ubrzo nakon što je Izvješće Estrela poraženo u Europskom parlamentu, ljevičari su se smjesta primili posla i pripremili novu inicijativu – „Izvješće Lunacek“. Kao što smo porazili Izvješće Estrela, uz vašu pomoć možemo poraziti i ovo izvješće.

3. veljače Europski će parlament glasovati o Izvješću Lunacek, čiji je službeni naziv „Navigacijska karta Europske unije protiv homofobije i diskriminacije na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta“.

Izvješće Lunacek je pokušaj LGBT lobija da nametne posebna prava za LGBT osobe i obvezu daljnjeg provođenja LGBT plana i programa državama članicama Europske unije. Oni tvrde da se samo bore za jednaka prava, ali to nije istina! Izvješće Lunacek govori drukčije.

Pomozite nam da zaustavimo usvajanje jednog od najliberalnijih izvješća koje je ikad došlo pred Europski parlament..

Molimo vas da potpišete peticiju predsjednicima stranaka u EU parlamentu kojom se od njih zahtijeva da ZAUSTAVE IZVJEŠĆE LUNACEK!

http://www.citizengo.org/en/2882-european-parliament-will-vote-roadmap-special-lgbt-rights-lunacekno

Ukoliko se usvoji, institucije EU i države članice biti će dužne provoditi sveobuhvatnu homoseksualnu mejnstrimizaciju u svim javnim sektorima, što ne obuhvaća samo osnovne nacionalne službe u sustavu javnog zdravstva i obrazovanja, već i područje zapošljavanja, pružanje azila i vanjsko-političke aktivnosti.

Izvješće Lunacek podrazumijeva i uvođenje mehanizma veta na razini EU prema interesima LGBT zajednice, što znači sljedeće: nijedan budući zakon koji se bude donosio na razini Europske unije ne smije se kositi s interesima homoseksualnih i lezbijskih aktivista.

Navigacijska karta može se na opasan način zloupotrijebiti kao oruđe kojim će se države članice prisiliti na legalizaciju istospolnog „braka.” Ovo se radi na podmukao i skriven način, primjerice tako da se traži automatsko, pravno valjano priznavanje svih dokumenata o građanskom statusu. U praksi bi ovo značilo da bi države članice koje u svom nacionalnom zakonodavstvu ne priznaju istospolni „brak“ bile prisiljene od strane EU na priznavanje istospolnog „braka” koji je sklopljen u drugoj državi članici.

Izvješće jasno definira plan čija je namjera sljedeća:

Politička zloupotreba izvješća kako bi se sve države članice prisililo na „legalizaciju istospolnog braka.”
Istospolni parovi u svim državama članicama imat će potpun pristup posvajanju, medicinski potpomognutoj oplodnji i surogat majčinstvu.
Jamčiti slobodu okupljanja i izražavanja za gay aktiviste i pravo da se služe terminima kao što su „govor mržnje“ i „zločin iz mržnje“ da bi utišali svećenike i sve druge koji propovijedaju Evanđelje, te sve koji imaju kritičan stav prema homoseksualnosti. Na taj način Europski parlament bi od EU i zemalja članica zahtijevao primjenu dvostrukih standarda: neograničenu slobodu govora za pripadnike gay zajednice, ali ograničenu slobodu govora za sve one koji imaju kritičan stav prema homoseksualnosti.
Ono što je najviše zastrašujuće jest upravo ono što je u Izvješću nedostaje. Izvješće ne predviđa nikakve odredbe koje bi štitile prava roditelja na odgoj svoje djece i zaštitu od štetne homoseksualne propagande, kao ni pravo na priziv savjesti.

 

Molimo vas da nam pomognete da zajedno, slanjem peticije predsjednicima stranaka u EU parlamentu, ZAUSTAVIMO IZVJEŠĆE LUNACEK!

http://www.citizengo.org/en/2882-european-parliament-will-vote-roadmap-special-lgbt-rights-lunacekno

Hvala vam,

Gregory Mertz i CitizenGO tim

 

Izvor: zdravstveniodgoj.com

Komentari