Molitva – Srijeda, 8. travnja

  • Written by:

Božja prisutnost
Bog je sa mnom. Čak i više: Bog je u meni, on čini da ja jesam.
Na trenutak ću otpočinuti u Božjoj životvornoj prisutnosti
u mome tijelu, umu, srcu, u mom cijelom životu.

Sloboda
Bog mi je dao dar slobode.
Čak i ako sam fizički zarobljen, moja duša je slobodna.
Pomozi mi da slobodu od tebe danu, s tvojom milošću, mudro koristim.

Svjesnost
Pomozi mi Gospodine da budem još svjesniji tvoje blizine.
Nauči me kako da te prepoznam u drugima.
Ispuni moje srce zahvalnošću za sve one trenutke
kada si mi preko drugih ljudi iskazao svoju brigu.

Riječ Gospodnja
Mt 26,14-25
U ono vrijeme jedan od dvanaestorice, zvan Juda Iškariotski, pođe glavarima svećeničkim i reče: “Što ćete mi dati i ja ću vam ga predati.” A oni mu odmjeriše trideset srebrnjaka. Otada je tražio priliku da ga preda.

Prvoga dana Beskvasnih kruhova pristupiše učenici Isusu i upitaše: “Gdje hoćeš da ti pripravimo te blaguješ pashu?” On reče: “Idite u grad tomu i tomu i recite mu: ‘Učitelj veli: Vrijeme je moje blizu, kod tebe slavim pashu sa svojim učenicima.'” I učine učenici kako im naredi Isus i priprave pashu.

Uvečer bijaše Isus za stolom s dvanaestoricom. I dok su blagovali, reče: “Zaista, kažem vam, jedan će me od vas izdati.” Silno ožalošćeni stanu mu jedan za drugim govoriti: “Da nisam ja, Gospodine?” On odgovori: “Onaj koji umoči sa mnom ruku u zdjelu, taj će me izdati. Sin Čovječji, istina, odlazi kako je o njemu pisano, ali jao čovjeku onomu koji predaje Sina Čovječjega. Tomu bi čovjeku bolje bilo da se ni rodio nije.” A Juda, izdajnik, prihvati i reče: “Da nisam ja, učitelju?” Reče mu: “Ti kaza.”

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog pisma:
Napetost u skupini prijatelja je sada očita: ne izbjegavaju više odlazak u Jeruzalem, već odlučuju imati najsvečaniji obrok u godini u samome gradu. Trudim se osjetiti napetost u današnjem čitanju te ostati s Isusom i njegovim prijateljima dok se suočavaju s nesigurnošću u sljedećih nekoliko sati.
”Dok su bili za večerom, reče: ‘Zaista, kažem vam, jedan od vas će me izdati’.” Kakvi su osjećaji skriveni u tim riječima kao i u odgovoru njegovih prijatelja. Juda je već odlučio izdati ga, a Isus se odnosi prema njemu i dalje kao prema bliskom prijatelju. Svjestan je da su svečane izjave samo prazne riječi, a ipak ih pripravlja na užasne trenutke njegova uhićenja.
Neka moj pogled ostane u čudu dok se bliži Isusov čas. Molit ću za milost da ga bolje upoznam u ovom teškom trenutku, da otkrijem njegovu ljubav prema nama, njegovu ljubav prema meni.

Razgovor
Svjestan da sam još uvijek u Božjoj prisutnosti,
zamišljam Isusa kako stoji ili sjedi do mene,
i govorim mu sve što mi je na pameti, što mi je u srcu,
kao prijatelj prijatelju.

Zaključak
Zahvaljujem ti Gospodine što sam mogao provesti nekoliko trenutaka nasamo s tobom.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova.

Izvor: prostorduha.hr

Skip to content