Hrvatska bez bronce – Duvnjak najbolji na svijetu

Ništa od bronce zlatnog sjaja: Španjolcima drama u Herningu
Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Španjolske u utakmici za treće mjesto. Španjolci su bili bolji 29-28. 

Meč za broncu bit će klasična utakmica ‘glave’. Tko se prije oporavi od poraza u polufinalu, lakše će dobiti, rekao nam je Mirza Džomba uoči utakmice za brončanu medalju protiv Španjolske na Euru.

Polufinalni poraz od Danske ostavio je traga na našim rukometašima i Španjolska je slavila 29-28. “Kauboji” su ostali bez četvrte uzastopne bronce na velikim natjecanjima. Španjolci su uzvratili Hrvatskoj za poraz iz Srbije gdje smo im uzeli broncu. Potpuno zaslužena pobjeda Španjolske.

– Izborniče, zaslužili smo zlato. Idemo sad po broncu, to će biti naše zlato – rekli su igrači utučenom Slavku Goluži nakon poraza od Danske.

Jedina lijepa vijest je proglašenje najboljeg igrača svijeta. Odmah nakon utakmice saznali smo da je Domagoj Duvnjak najbolji rukometaš svijeta u 2013. godini.

Nije išlo. Španjolska je jednostavno bila bolja momčad i zasluženo je osvojila broncu.
Slavko Goluža ponovno je počeo utakmicu s Mirkom Alilovićem. Nije to funkcioniralo i na gol je stao Venio Losert. No Hrvatska je previše griješila, obrana je puštala na sve strane i Španjolci odlaze na odmor s tri gola prednosti (16-13).

U drugom dijelu Losert je počeo braniti, Hrvatska je bila tu negdje, na gol, dva zaostatka. “Lovili” smo Španjolce, imali smo i nekoliko šansi za izjednačenje, ali svaki put kad bismo došli u priliku za izjednačenje, napravili bismo glupost u napadu.

Domagoj Duvnjak zabio je osam golova i bio je najbolji strijelac Hrvatske. Denis Buntić mu se priključio s pet golova, ali ostali igrači su podbacili. Bez obrane i s toliko pogrešaka u napadu teško se može dobiti reprezentacija kao što je Španjolska.

Euro u Danskoj, utakmica za 3. mjesto:

Hrvatska – Španjolska (13-16) 28-29

Izvor: 24sata.hr

Odgovori

Skip to content