25-ta obljetnica VRO „Oluja“ u Kninu

U hrvatskom kraljevskom gradu Kninu obilježena je 25- ta godišnjica Vojnoredarstvene operacije „Oluja“. Bio je to Plenkovićev igrokaz bez naroda koji je obranio i oslobodio Hrvatsku. Centralni trg na kojem je održana svečanost bio je rezerviran za odabrane, za dužnosnike i uhljebe. Bilo je tu i nešto branitelja, tek tako da se nađe za opravdanje. Pristup trgu bio je blokiran sa svih strana pa istinski branitelji i domoljubi koji su došli u Knin na obilježavanje svoje pobjede prije 25 godina nisu mogli pristupiti trgu tijekom Plenkovićeva igrokaza.

Organizator se poziva na okolnosti pandemije covida-19. što je samo djelomično točno. Budući da je broj ljudi koji je došao u Knin bio višestruko manji nego prošlih godina sve se moglo organizirati mnogo bolje. Bio je na trgu videozid za uhljebe a za branitelje nije bilo videozida, oni su organzatoru bili nevažni, samo smetnja. Oni koji su branili, obranili i oslobodili Hrvatsku (pripadnici Tigrova, pripadnici PUMA, Četvte, HOS-ovci, Hrvati iz Hercegovine i drugi bili su nepoželjni. Za branitelje i domoljube bio je problem postaviti i jedan videozid da vide što se događa na tvrđavi i na trgu!? Kada je igrokaz završio kroz narodni špalir su prošli pripadnici Hrvatske vbojske koji su ispraćeni pljeskom, a dužnosnici i uhljebi su izbjegli narod. Pobjegli su u vozilima koje im je kupio narod!

Tijekom jutra (ne znam poslije) nije se moglo ići na tvrđavu, navodno zbog velike koncentracije virusa!?

 

Branitelji i domoljubi koji su došli u Knin da obilježe 25-tu godišnjicu sjajne pobjede, da se sjete dana slave i ponosa nisu imali pristupa spomeniku na trgu do 11,45 sati. Tek tada je skinut konopac, pomaknuo se kordon policajaca pa se moglo krenuti prema spomeniku. Moglo se postaviti cvijeće i zapaliti svijeće. 

Bio je to sramotni scenarij obilježavanja 25. godišnjice VRO „Oluja“. Jadno i tužno!

Ne ponovilo se nikad više!

Dr. Marko Jukić

Skip to content