Niko Kovač po Bilićevom receptu

Dio priprema uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu hrvatska će reprezentacija odraditi u Bad Tatzmannsdorfu. Podsjetimo, ove austrijske toplice bile su dom naše reprezentacije na Euru 2008., a Slaven Bilić tamo je odradio i dio priprema za Euro 2012.
“Iako smo i na drugim lokacijama vidjeli odlične uvjete, za nas nije bilo dvojbe kako je Bad Tatzmannsdorf najbolje rješenje. I kao igrač imam sjajno iskustvo s priprema za Euro 2008., domaćini su nevjerojatno gostoljubivi, a uvjeti za rad su perfektni. Bad Tatzmannsdorf je prema svemu upravo ono što trebamo u toj fazi priprema i zato sam sretan što ćemo imati idealne uvjete za pripreme”, rekao je izbornik Niko Kovač koji je posjetio toplice s delegacijom HNS-a.
Hrvatska će u Bad Tatzmannsdorfu boraviti od 21. svibnja do prijateljske utakmice krajem mjeseca, nakon čega će 3. lipnja otputovati u Brazil, u kamp Tivoli gdje će boraviti za vrijeme SP-a.
“Zahvaljujemo se svim potencijalnim domaćinima koji su nas dočekali i nudili odlične uvjete za rad, sigurno ćemo ih imati u vidu u budućnosti. No, imamo odlična iskustva iz Bad Tatzmannsdorfa i procijenili smo kako su za nijansu bolji odabir. Ponovno smo se uvjerili u nevjerojatnu gostoljubivost domaćina, a ionako sjajni uvjeti postali su još bolji nakon ulaganja u novo krilo hotela koje će biti rezervirano samo za nas. Oduševili su nas i gostoprimstvom i infrastrukturom, dobili smo i izvanredne financijske uvjete, pa je ovo zapravo bio vrlo lagan izbor. Sretni smo što ponovno idemo u Bad Tatzmannsdorf, a od tamo smo već dva puta u odličnoj formi odlazili na europska prvenstva”, rekao je izvršni predsjednik Damir Vrbanović.
Još se ne zna protivnik Vatrenih krajem svibnja, a dogovorena je prijateljska utakmica s Australijom 6. lipnja u Brazilu.

Izvor: gol.hr

Odgovori

Skip to content