„S margine poltičkoga spektra“ – Podrška profesorici Markotić

Što gledaš trun u oku brata svoga, a brvna u oku svome ne opažaš!“

Cijepljenje gospođe Markotić od 84,5 godina je uznemirilo duhove. Na stražnje noge se digli dežurni komentatori, narikače, oporbeni uhljebi, dežurni znanstvenik iz Njemačke-inače ratni dezerter, portali, novinari i anonimni komenatori na društvenim, mrežama. Sva ta sila „moralnih veritikala“ napala je profesoricu Markotić, zatražila njenju ostavku ili smjenu, optužila je za nepotizam, za neetično ponašanje itd.

Profesoricu Markotić je koleteralna žrtva jer preko nje se napada Katolička crkva, HDZ-ova Vlada i Stožer kojega je Vlada formirala. Iskazana je silna mržnja prema profesorici, Vladi, Stožeru i pojedincima (vidjeti izjave i natpise znanih i anonimnih).

Treba jasno kazati da je profesorica Markotić opravdano cijepila svoju majku jer ona spada u ugroženu skupinu (profesorica je objasnila pa nije potrebno ponavljati). Da nije cijepila svoju majku koja spada u rizičnu skupinu bila bi loša kći i loša liječnica!

Što je zasmetalo dežurnim kritičarima, mrziteljima hrvatske države i mrziteljima Katoličke crkve, jest sudjelovanje profesorice Markotić na misi za Stepinčevo. Objavili su da je pred katedralom držala govor što je podvala i laž koju bi novinarsko društvo trebalo sankcionirati jer je neprofesionalno i neetično. Novinari koji se pozivaju na profesionalizam i etiku nisu osudili takvo ponašanje. Jedan portal je objavio montaže koje pokazuje profesoricu kao crkvanog dužnosnika s pastirskim štapom što je ispod svake kritike, neprofesionalne i neetične. Navedeno pokazuje da je razina novinarstva u Hrvatskoj na dnu (neprofesionalna, moralna kaljuža)!

Zamisli koja je to drskost, profesorica Markotić se usudila doći na Stepinčevo na misu ispred katedrale u Zagrebu, usudila se javno pokazati kao vjernica (što nikada nije krila), usudila se pročitati poruku vjernika bez maske. To je ono što novinarskim (a i drugim) hijenama smeta.

Napadi na profesoricu je ustvari napad na Katoličku crkvu i na vladajuću stranku HDZ.

Osim portala i novinara svoje mišljenje, osude, izrazile su dežurne narikače, dežurni politički analitičari, dežurni znanstvenik iz Njamačke (inače ratni dezerter) i sila anonimnih bjednika s lažnim profilima na društvenim mrežama. Velik broj tih objava nema veze s mozgom, a jedan dio je nedopustivi govor mržnje.

Narikače, kradljivci referenduma, negatori komunističkih zločina, mrzitelji hrvatske države, saborski uhljebi, zaboravni političari koji su zaboravili svoj kurikul, bolesni anonimci na društvenim mrežama iskoristili su priliku da izraze svoju mržnju.

 

„Moralne vertikale“ traže da profesorica podnese ostavku, da je smjene, moraliziraju, pričaju o kodeksu medicinske etike o kojoj pojma nemaju. Kako moralna osoba može veličati komunističke zločine i komunističkog zločinca kojeg su međunarodni stručnjaci svrstali među 10 najvećih ubojica dvadesetoga stoljeća? Kako osobe bez ikakva moralnog kredilibiteta mogu djeliti lekcije o moralu? Kaže jedna narikača bez moralnog kredilibiteta “Izgubili smo moralni kompas i srljamo u propast”. Prvo treba pomesti ispred svojih vrata!

Vlada druga Plenkovića je radila ono što su radili u EU i u svijetu, ništa spektakularno već ono što se moralo uraditi. Bez obzira na nedorečenosti i nespretnosti Vlada se dobro nosila s izazovima. OK, mogla je i bolje ali želje su jedno, a mogućnosti drugo.

Jadna oporba, skup nespojivoga, je sve kritizirala. Uvijek obrnuto, nikad priznati da je nešto napravljeno dobro. Da bude jasno ne podržavam politiku Andreja Plenkovića jer je veleizdajnička, protunarodna…Po pitanju pandemije Covid 19, unatoč određenih nespretnosti i nedorečenosti, Vlada je dobro odradila svoj posao. Ako moram birati između Grbina, Ahmetovićke, Petrova, Grmoje, drugova iz Možemo, narikača i druga Plenkovića ipak bi izabrao druga Plenkovića iako za njega ne glasam. Nažalost, odavno nemam/nemamo za koga glasati pa biramo manje zlo. 

Poznata narikača kaže: ”građani tu da slušaju, a ne sudjeluju u donošenju odluka”. Ne mogu građani donositi odluke o epidemiloškoj situaciji, ne mogu određivati mjere, mogu dati primjedbe, ukazati na nelogičnosti, nepravdu itd. Narikača bi trebala znati da odluke ne može donositi ulica! Kada bi svi glasači u državi izišli na biralište i glasali poznata narikača ne bi bila u Saboru! Zahvaljujući nakardnom izbornom zakonu narikača je u Saboru!

 

Profesoricu su optužili što je na otvorenom, nakratko, govorila bez maske, a zaboravili da u Saboru i drugdje (u zatvorenom) govore bez maske. Smeta im memorija naroda:

Kolona sjećanja u Vukovaru, Torcida u Splitu (i drugdje) za dan sijećanja na vukovarsku tragediju. Smeta im misa za Stepinčevo! To je suština napada!

Četnički portal je bezrazložno prozvao profesoricu Markotić po pitanju medicinske etike. Trabunjaju o etici, pozivu na jednakost, a provode cenzuru, šire laži, objavljuju senzacionalističke vijesti (laži), šire govor mržnje, lijepe etikete pa kao “moralne vertikale” dijele lekcije. Napravili su fotomontažu i profesoricu prikazali u ulozi biskupa. To je njihova profesionalna i moralna novinarska i ljudska razina. Nemoralni šljam piše o moralu i dijeli lekcije. Jadno!

Na jednom portal je objava (dio): To je, na žalost, društvo bezbrojnih borasa, horvatinčića, mamića, kovačevića i žinića, svih onih za koje je cijepljenje preko reda uobičajeno i sasvim prihvatljivo”.

Kakve veze ima profesorica s navedenim?

 

Ministar Beroš kao Poncije Pilat pere ruke pa divani: ”Mjere su kristalno jasne i trebale bi vrijediti za sve”

Umjesto da branite profesoricu od novinarski i drugih hijena, podvala, laži on pere ruke. Drug Vili mora znati da će novinarske hijene i njega dohvatiti pa razapeti. Ono što su te hijene zamjerale Kujundžiću, dok je bio ministar, danas ne spominju!? Čudno, zar ne?

Članovi SDP-a, sljednici zloglasne komunističke partije, također moraliziraju zaboravljajući kako su ukrali referendum, kako su dolaskom na vlast vršili smjene i ukidali državne institucije, kako su progonili male poduzetznike itd.

 

Opet se oglasio drug znanstvenik iz Njemačke, kaže da je profesorica izgubila kredilibitet. On je odavno izgubio kredibilitet (npr. slučaj Barišić) pa nema pravo govoriti o kredibilitetu.

Komentari na društvenim mrežamma su dvojaki. Profesoricu brane i napadaju. Oni koji je napadaju u velikom broju to rade na neprihvatljiv, grub način, kao da im je profesorica za sve kriva. Pojedine objave su jasni govor mržnje pa je čudno da ga nitko ne blokira (blokiraju se objave koje iznose drugo mišljenje o covidu i slično). Komentatori, širitelji govora mržnje korist lažne profile ali djeliteljima moralnih lekcija to ne smeta!? Čudno pojimanje demokracije, slobode govora, morala i zakona.

 

Saborska oporba u petak je zatražila ostavku Nacionalnog stožera civilne zaštite, posebno apostrofirajući ministra Vilija Beroša, Krunoslava Capaka i Alemku Markotić, zbog cijepljenja pripadnika političke i društvene elite preko reda, ali i općenito stanja u zdravstvu.

Jadna oporba pokušava neuspješno uloviti koji poen, pravi svoju samopromociju i ništa više.

Stipo Bartulica, bivši savjetnik Ive Josipovića, kaže: “Već dugo upozoravamo da je Hrvatska zarobljena država i da njezine institucije nisu slobodne nego služe političkim elitama da bi zaštitile svoje interese i ljude, a to vidimo i na osjetljivom pitanju cijepljenja.”

Konačno je drug Bartulica (bivši savjetnik Ive Josipovića) progledao, ako jest. A i drugovi iz MOST-a su se javili, kao obično oni su veći vjernici od pape, veći staljinisti od Staljina, veći komunisti od Mao Ce-tunga…

“Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen!”

Puna podrška profesorici Markotić!

Dr. Marko Jukić

Skip to content