Molitva – Srijeda, 31. ožujka

  • Written by:

Božja prisutnost
Isusa možemo potražiti u bilo koje doba dana ili noći.
On uvijek čeka, osluškujući naš poziv.
Kojega li divna blagoslova!
Nije mi potreban telefon ili e-mail, samo šapat.

Sloboda
Gospodine, stvorio si me da živim u slobodi.
Često olako prihvaćam taj dar.
Nadahni me da živim u slobodi koju si mi namijenio,
neopterećena srca i s potpunim povjerenjem u tebe.

Svjesnost
Daj, Gospodine, da uvijek budem svjestan i zahvalan
za sva dobročinstva koja si mi udijelio.
Neka taj blagoslov uvijek dijelim s drugima.

Riječ Gospodnja
Mt 26,14-25
U ono vrijeme jedan od dvanaestorice, zvan Juda Iškariotski, pođe glavarima svećeničkim i reče: “Što ćete mi dati i ja ću vam ga predati.” A oni mu odmjeriše trideset srebrnjaka. Otada je tražio priliku da ga preda.

Prvoga dana Beskvasnih kruhova pristupiše učenici Isusu i upitaše: “Gdje hoćeš da ti pripravimo te blaguješ pashu?” On reče: “Idite u grad tomu i tomu i recite mu: ‘Učitelj veli: Vrijeme je moje blizu, kod tebe slavim pashu sa svojim učenicima.'” I učine učenici kako im naredi Isus i priprave pashu.

Uvečer bijaše Isus za stolom s dvanaestoricom. I dok su blagovali, reče: “Zaista, kažem vam, jedan će me od vas izdati.” Silno ožalošćeni stanu mu jedan za drugim govoriti: “Da nisam ja, Gospodine?” On odgovori: “Onaj koji umoči sa mnom ruku u zdjelu, taj će me izdati. Sin Čovječji, istina, odlazi kako je o njemu pisano, ali jao čovjeku onomu koji predaje Sina Čovječjega. Tomu bi čovjeku bolje bilo da se ni rodio nije.” A Juda, izdajnik, prihvati i reče: “Da nisam ja, učitelju?” Reče mu: “Ti kaza.”

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog pisma:
Kajanje može ubiti ili pročistiti. Sposobnost vjerovanja da nam je oprošteno presudno je za naš duhovni rast. To je bila presudna razlika između Petra i Jude. Kolebajući Petar je od srama svog trostrukog poricanja postao stijena na kojoj je utemeljena Kristova crkva. Juda nije mogao razmišljati o mogućnosti oprosta i otišao je u nezamislivu tamu.
Bl. John Sullivan pozvao je sudionike na početku svojih duhovnih vježbi: ”Nadam se da će svatko od vas prekršiti svaku odluku koju je donio prije kraja tjedna, a ako ne tada onda barem za dva tjedna… činiš li dobro pod uvjetom da ne padneš i ne prostreš se široko na leđa govoreći ‘Nema koristi, sve je gotovo.’ Niti malo nije sve gotovo to je tek početak. Zato budi spreman i počni ispočetka. Sjeti se svaki put kad padneš da se nisi vratio tamo gdje si bilo prije, nego da krećeš od mjesta gdje si pao.”

Razgovor
Isuse, progovaraš mi u tekstu Sv. pisma.
Daj da odgovorim na tvoj današnji poziv.
Nauči me da prepoznam tvoju ruku na djelu u mom svakodnevnom životu.

Zaključak
Zahvaljujem ti, Gospodine, za svaki poticaj koji si mi darovao dok sam molio nad tekstom sv. Pisma.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova.

Izvor: prostorduha.hr

Skip to content