Ove godine po prvi put i u Varaždinu Hod za život, obitelj i Hrvatsku

03/05/2022

By

Veronika S

(Hina)

Varaždin će po prvi put biti jedan od gradova u kojima će se održati Hod za život, obitelj i Hrvatsku, najavili su u utorak organizatori na varaždinskom Starom gradu s kojeg će i krenuti povorka u subotu, 7. svibnja.

Organizatori su poručili da će “hodati za zaštitu nerođene djece, njihovih majki i očeva, čitavih obitelji te svakog ljudskog života”.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi ‘Život je zakon’, podsjetila je jedna od koordinatorica inicijative Hod za život u Varaždinu Silvija Svoren istaknuvši da građani moraju imati točne informacije kako bi bili slobodni.

„Predlažemo da mediji objave snimku razvoja čovjeka od začeća do poroda majke, da bi svaka osoba imala pravo na točne informacije na temelju kojih bi donijela jasan stav, da život počinje začećem, kako nam to i znanost potvrđuje”, kazala je Svoren.

Dodala je da će se ove godine Hod za život održati u ozračju rata u Ukrajini.

„Ubijanje nevinih ljudi pred našim očima čini nas još osjetljivima za izgradnju kulture, života i zaštite svakog ljudskog života. zato želimo istaknuti da smo mnogi od nas koji smo aktivni u Hodu za život, uključeni u razne aktivnosti s ciljem pomoći majkama i obiteljima”, rekla je Svoren.

Koordinatorica varaždinskog Hoda za život je i Sanja Kovač koja je naglasila da “iz prava na život proizlaze i sva druga prava”.

„Dužni smo boriti se za poštovanje prava na život svakog čovjeka, a posebice nam je dužnost da budemo glas onih čiji glas se ne može čuti, a to su naši nerođeni”, kazala je Kovač dodavši da im je cilj potaknuti lokalnu i državnu vlast da promisle te da se zalažu i štite pravo na život.

Ante Buterin, član organizacijskog tima rekao je da u Varaždinu i cijeloj Hrvatskoj žele stvoriti pozitivno ozračje prema životu i potaknuti vlasti da više ulažu u mlade, obrazovanje, radna mjesta i zaštitu novog života.

„Okupljanje je na Starom gradu u subotu, 7. svibnja u 10.30 sati i odavde krećemo ulicama Varaždina, centrom grada do Kapucinskog trga, gdje će se održati kratak ali odličan program”, najavio je Buterin.

https://kamenjar.com/ove-godine-po-prvi-put-i-u-varazdinu-hod-za-zivot-obitelj-i-hrvatsku/

 

Skip to content