(VIDEO) Dr Vide Popović u emisiji TV Jadran

 

U emisiji VELIKI JUDI, TV JADRAN, urednice i voditeljice Ivane Divić, gostovao je i dr VIDE POPOVIĆ, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.
Široku lepeza pitanja, koja je šarmantna voditeljica Ivana Divić inicirala u razgovoru s dr. Vidom Popovićem, predsjednikom Hrvatske udruge Benedikt, o društvenom aktivizmu, angažiranju mladih, samoj udruzi Benedikt, njenim projektima, posebno o Tjednu sjećanja na Vukovar i Škabrnju, te VIDIK festu, proširila je i na neke od preko 130 aktivnosti koje je Udruga organizirala u samo 3 godine postojanja.
Razmatralo se i pitanje tzv. diktature relativizma te potreba da se čvrsto izrazi svoj stav u svjetonazorskim pitanjima. 

Čudno je, naime, da u zemlji od preko 85% deklariranih katolika, nema jedinstvenog odgovora prema agresivnim liberalnim stavovima, koji, iako manjinski, preko okupiranih medija, dijela građanskih udruga i agresivne politike, guraju dekonstrukciju tradicionalnih modela, te opasno razaraju samu supstancu društva na kojoj je ova zemlja očuvala svoju samobitnost, identitet i vrjednote kroz stoljeća…

Dr Vide Popović je predsjednik i županijske organizacije Crvenog križa, te je govorio i o aktivnostima unutar ovog sektora, kao i o potrebi, ali i radosti u pomaganju drugima…

Urednica i voditeljica: Ivana Divić; kamerman: Damir Glumac; montaža: Zlatko Potkonjak; proizvodnja: TV Jadran, siječanj 2014.

 

 

Odgovori

Skip to content