U ime obitelji traži javnu ispriku prof. Krizmanić

Javna isprika prof. Mirjane Krizmanić

U ime obitelji traži od prof. Mirjane Krizmanić javnu ispriku radi izjava za LGBT portal od 5. 3. koju su prenosili i drugi portali.

Poštovana profesorice Krizmanić,

Javljamo Vam se vezano za Vašu izjavu koju ste 5. 3. 2014. dali LGBT portalu i koju su prenijeli i drugi portali, a u kojoj ste se osvrnuli na „Gay dijete iz epruvete“, karnevalsku lutku u Selcu:

“Užasnuli ste me s ovim. Ovo je kombinacija obje stvari protiv kojih se Željka Markić borila – neplodnost i homoseksualci. Sve možemo očekivati. Sama činjenica da smo morali u Ustav unijeti definiciju koja već postoji u Obiteljskom zakonu sve govori. Sad će i druge manjine doći na red. Onog časa kad smanjujete toleranciju društva prema različitostima, vi povećavate diskriminaciju prema drugačijima. Sad će se razbuktati diskriminacija i prema drugim skupinama”.

Kako se u međuvremenu doznalo da je paljenje „Gay djeteta iz epruvete“ organizirala Udruga mladih Selce koja je dio Mreže mladih Hrvatske koja je dio Platforme 112 i kampanje protiv referenduma o braku kao zajednici žene i muškarca, u kojoj ste i sami sudjelovali, molili bismo Vas da se javno ispričate za izjavu kojom ste uvrijedili dr. Željku Markić, U ime obitelji i sve građane Republike Hrvatske koji ne dijele Vaše mišljenje o braku, povezujući ih s ovim neukusnim izrugivanjem djece, homoseksualaca i neplodnih parova.

Držimo kako je Vaša osobna odgovornost kao javne osobe, člana Hrvatskog društva pisaca i psihologinje za širenje kleveta, insinuacija i netrpeljivosti prema predstavnicima U ime obitelji, Vašim neistomišljenicima, iznimno velika. Jako nam je žao da i tri mjeseca nakon referenduma o braku na kojem je 66 % birača odlučilo da Ustav RH zaštiti brak kao zajednicu žene i muškarca, svojim izjavama doprinosite ozračju netrpeljivosti i podjele u Hrvatskoj. Nadamo se da ćete svoje javno djelovanje ubuduće usmjeriti ka širenju tolerantnosti prema neistomišljenicima i potaknuti Platformu 112 na edukaciju svojih podupiratelja o vrijednostima koje štiti Ustav Republike Hrvatske.

Izvor: uimeobitelji.net

Odgovori

Skip to content