ODLIČNA REKLAMA HRVATSKOJ: Ovo je 11 razloga zbog kojih odmah morate posjetiti tu predivnu zemlju!

BUZZFEED

Jedan od najjačih svjetskih portala za vijesti, zabavu i društvene mreže dao je Lijepoj Našoj ogroman ‘vjetar u leđa’.
Za posjetiti Hrvatsku i to odmah postoji najmanje 11 razloga koji zajedno sa još drugima čine Hrvatsku službeno i jednom od najljepših zemalja u Europi koju sa njenim jedinstvenim položajem, dubokim kulturnim korijenima i nevjerojatnom povijesti jednostavno morate vidjeti.

Tako Hrvatsku ovih dana predstavlja BuzzFeed, jedan od najjačih svjetskih portala za vijesti, zabavu i društvene mreže kojeg godišnje pogleda više od 100 milijuna posjetitelja.
U članku “11 Reasons You Should Visit Croatia Immediately” Lara Parker u podrubrici BuzzFeed-a Travel navodi 11 razloga zbog kojih bi Hrvatsku trebalo posjetiti odmah, od kojih na prvo mjesto stavlja tirkiznu vodu hrvatskog Jadrana opisujući ju i kristalno jasnom.

Tome dodaje i da je hrvatska obala apsolutno zapanjujuća, da lijepe plaže ‘oduzimaju dah’ te da Hrvatska ima tisuće otoka i otočića.

Drugi razlog je povijest odnosno brojna arheološka nalazišta i iskopine po cijeloj Hrvatskoj, kao i pronađeni ručno izrađeni predmeti ljudi koji su tu živjeli u prošlim stoljećima te autohtona hrvatska arhitektura.

Treći važan razlog za odmah doći u Hrvatsku je hrana koju autorica označava ‘slatkom kombinacijom’ klasične mediteranske i talijanske, što odlično ide uz besprijekorna vina po čemu je Hrvatska poznata.

Kultura kao razlog za posjet Hrvatskoj je slijedeća po redu, jer se tu isprepliću moderne koncepcije i urbana atmosfera, što se ubrzano razvija u većim gradovima, sa ambijentom opuštenosti u manjim obalnim gradovima i mjestima.

I klimu odnosno mediteranske klimatske oznake Hrvatske autorica ističe kao razlog za posjet, jer je to, kako piše, jedno od najsunčanijih područja na Sredozemlju, ali i vrlo ugodno podneblje s blagim zimama, svježim proljećem i toplim ljetom.

Priroda u Hrvatskoj je također nešto posebno, razlog više za doći odmah, jer se tu osim lijepog Jadranskog mora i plaža nalaze i planinski masivi te druge prirodne ljepote i znamenitosti koje izazivaju strahopoštovanje, navodi Parker.

Ističe Nacionalni park Plitvička jezera kao jedinstveni primjer prirodne ljepote u svijetu.

Jedrenje navodi kao jedan od najboljih načina da se vidi Hrvatska, za što se može rezervirati brod i istražiti obala i otoci.

Cijene kao razlog dolaska posebno ističe jer su po njoj iznenađujuće razumne, pogotovo u odnosu na susjedne europske zemlje. S tim u vezi ističe i da je u Hrvatskoj standard ponuditi racionalne cijene za turiste, pa se tako primjerice u punom obroku u prekrasnom restoranu uz more može uživati za oko 10 eura.

Nudistička naselja i plaže također drži važnim razlogom za posjet Hrvatskoj dodajući da je to jedna od prvih zemalja u Europi koja je krenula s komercijalnom ponudom za nudiste kojih je svake godine više od milijun.

Svjetionike na otocima također smatra sjajnim načinom za doživljaj zemlje, dok je kao 11. razlog navela zalaske sunca u koje će se svi koji ih vide sigurno zaljubiti.
Autor: PolitikaPlus

Odgovori

Skip to content